Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se vás zeptal na 2 otázky:
1. mezi základ komínu Komsyko (tvárnice stavebnice jsou 40 cm x 40 cm + šamotová vložka o průměru 20 cm a výška komínu cca 6,5 m - hmotnost celého systému max. 3 tuny) a základovou desku chci umístit tepelnou izolaci - vyhoví 5 cm dekperimetru + 15 cm betonu zátěži celého komínu?
2. jak a čím vyrovnat nerovnost základové desky (již je na ní navařena lepenka V 60 S 35 a a Al S 40) než budu pokládat EPS (2 x 50 mm + 1 x 20 mm) - někde jsem slyšel, že stačí vyrovnat vrstvou písku v tloušce 15 mm (jemný bez větších kamínků, aby nedošlo k proražení hydroizolace)
Moc vám děkuji za odpovědi.
tondo, nevím jakou budete mít nadstřešní část, ale mě vychází váha do 1 000Kg. Klidně bych použil Vámi navrhovaný XPS, nebo EPS 200. Je to jen o penězích. Na srovnání křivého podhladu v tloušce 15mm bych použil EBF jemný firmy basf.
co dále?
Děkuji za vaši odpověď, zbyl mi dekperimetr, tak šup tam s ním
Ohledně vyrovnání podkladu - pochopitelně mi jde o peníze, takže pokud mi vrstva jemného písku vykoná stejný efekt, jako vámi doporučený potěrový beton, raději bych ten písek - jsem si vědom, že pokládka polystyrenu na písek není tak komfortní jako na pevný podklad potěru z betonu či anhydrydu. Ovšem nevím, zda ten písek nezpůsobí nějaké negativní důsledky...?
No, riskovat rozhodně nechci, ale při 95 m2 a tloušce 15 mm mi vyjde částka cca 8000 Kč, což mi sohledem na to, že písek mám zadarmo vyjde dost draho
...sem se domníval, že se bavíme o místě pod komínem...
samozřemě písek (naplaveninu)
doplněno 26.03.10 12:40:sem to ale hlupák, že jsem si to přečetl špatně...
Uf, už jsem se lekl) Nemusíte se omlouvat, jsem rád, že jste mi potvrdil ten písek. Moc děkuji a za odpovědi.
tondo:
pouzit pisek na vyrovnani?, potom EPS a beton. Co budes delat, kdyz ti to sedne nebo projde izolaci...nic budes v prrr.
to se delalo pred druhou svetovou (nedavno jsem podobnou podlahu rozbijel a veskery pisek si sednul a vznikla vzduch mezera), nekde uber/pridej 15mm a udelej vyrovnani (pisek-cement), kdyz ho mas zadarmo.
Stando, "veskery pisek si sednul" kampak si sednul?
Samozřejmě je lepší a modernější udělat desku, položit hydroizolaci a ochránit jí vrstvou betonu, asi 3-4cm. Pak je lepenka rychleji položená, menší odpad, lepší preciznost, rovný podklad pod EPS.
Mnohokrát se to řešilo na jiném webu, a opět dva tábory, pro a proti. Každý má svůj argument nejlepší.
Písek nemá kam ujet!
Kolega pred 10 lety delal vrstvu na vyrovnani 20mm. V loni jsme delali odpady a v nekterych mistech byla mezi piskem a beton. deskou 3mm mezera a dokonce jsme nasli od sutyrku procvaklou lepenku.(sutr byl v lepence zakousnuty pres celou tloustku)
Netvrdim, ze to nejde, ale chce to jemny pisek poradne zhutnit a dat pozor aby se tam nedostal sut nebo neco co by mohlo narusit lepenku.
Pokud bude nerovnost na hydroizolaci +- 1cm tak bych to neresil. Srovna se to betonem, ktery prijde na podlahovy polystyren. Jiste problemy to muze delat u podlahovek (rozdilna doba natapeni jednotlivych tloustek betonove desky), ale i tady by nerovnosti musely byt mnohem vetsi aby to delalo neplechu.
Pisek bych pouzil jenom tehdy, pokud chcete zadarmo zvysit podlahu, osobne bych ale i v tomto pripade investoval do podl. EPS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.