Nejste přihlášen/a.
4x
To je chaos. Pokud chcete dvě světla, ovládané z jednoho místa, proč tam cpete 6+6?. Spínač s řazením č.5, triviální zapojení. Koukněte tady, hledejte "Světelný obvod ovládaný z jednoho místa se dvěma světly", pokud jsem tedy pochopil, o co jde.
doplněno 12.04.22 20:15:
Peter, ano, dá se to zapojit. Jenže teď tam dá 6+6, který se válí doma, ten za pár let odejde, tak ho vymontí a jakým ho nahradí? Tím samým, protože tam byl...
. Rád dávám ty vypínače, které tam patří (S výjimkou elektroinstalace v mé dílně, tam je chaos. Jenže tam nikdo krom mne nesmí...).
2x
Prostredne kontakty prepojite a date tam privodnu fazu. Vyvody k svetlam potom na tie kontakty, ktore na fotke vypinaca su rozpojene. Pripadne si to aj zmerajte multimetrom v piskacom rezime pred zapajim. Nie je to nic ine, ako dva samostatne vypinace (skor prepinace) v jednom spolocnom obale.
Nicméně, prý je to špatně.
Nicméně to dává největší smysl. Popřípadě jak mi tady pan pověděl tak vypínač č.5
Zle to nemoze byt, moze to len divne fungovat (ked netrafite kontakty), ale z hladiska bezpecnosti ani noriem nie je zakaz pouzit spinac, aky mate.
0x
Já to pochopil. Vyrábíte si č.5 pomocí 6+6.
Tedy prostřední nahoře a prostřední dole propojte (pohyblivé kontakty) a na propoj přiveď fázi od jističe nebo prostě od přívodu světel do pokoje.
Pak si vyber z pevných kontaktů, který použiješ pro jedno a druhé svítidlo nebo paraelní skupinku žárovek v lustru (tedy v lustru 4 světel jsou dvě světla paraelně do sebe a dvě světla opět paraelně do sebe. takové dvě skupinky po 2 žárovkách celkem 4 a neměli v obchodě č.5, tak stavíš č.5 z 6+6)
Pevné kontakty si vyber tak, aby ve zhasnuté poloze byly obě klapky klaplé dole![]()
Pochopil jsem nebo ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.