Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5b 6+6 zapojení?

Od: cacaca odpovědí: 17 změna:
Pro ověření správnosti zapojení.
5b 6+6 zapojení?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je chaos. Pokud chcete dvě světla, ovládané z jednoho místa, proč tam cpete 6+6?. Spínač s řazením č.5, triviální zapojení. Koukněte tady, hledejte "Světelný obvod ovládaný z jednoho místa se dvěma světly", pokud jsem tedy pochopil, o co jde.

doplněno 12.04.22 20:15:

Peter, ano, dá se to zapojit. Jenže teď tam dá 6+6, který se válí doma, ten za pár let odejde, tak ho vymontí a jakým ho nahradí? Tím samým, protože tam byl...*smich*. Rád dávám ty vypínače, které tam patří (S výjimkou elektroinstalace v mé dílně, tam je chaos. Jenže tam nikdo krom mne nesmí...).

Mozno mal taky v zasobe, zapojit sa to da.

cacaca
hodnocení

Ano, proto se radši ptám.
Rozhodně dává smysl č.5
Ta 6+6 by dávala větší smysl kdyby to bylo ze dvou míst.
cacaca
hodnocení

Dám tam to co jsem dostal :)

jjj
hodnocení

3x
Hezkou chvíli na "schéma" koukám a jsem jediný kdo nepochopil jak mají světla svítit?
cacaca
hodnocení

Dle umístění světel, 2 na jednu páčku a dvě na druhou.
Při stisknutí vypínače do horní polohy se rozsvítí dle páčky.

Vzhladom na tu cmaranicu odporucam opisat slovne, aka je pozadovana funkcia.

cacaca
hodnocení

Dva přívody (4 světla).
2 světla na 1 páčku a 2 světla na páčku druhou.
5b 6+6 zapojení? #2

hodnocení

3x
A zase jsme u té elektřiny...co když ty dva přívody jsou různé fáze, i s tím jsem se už setkal! Takže takové rady LAIKOVI na dálku jsou na dvě věci... nic bližšího o zapojení nevíme a tazatel ví ještě méně...

hodnocení

2x

Prostredne kontakty prepojite a date tam privodnu fazu. Vyvody k svetlam potom na tie kontakty, ktore na fotke vypinaca su rozpojene. Pripadne si to aj zmerajte multimetrom v piskacom rezime pred zapajim. Nie je to nic ine, ako dva samostatne vypinace (skor prepinace) v jednom spolocnom obale.

cacaca
hodnocení

Přesně tak jak to popisujete, tak jsem to všechno udělal.
Nicméně, prý je to špatně.
Nicméně to dává největší smysl. Popřípadě jak mi tady pan pověděl tak vypínač č.5

Zle to nemoze byt, moze to len divne fungovat (ked netrafite kontakty), ale z hladiska bezpecnosti ani noriem nie je zakaz pouzit spinac, aky mate.

cacaca
hodnocení

To máte pravdu.

cacaca
hodnocení

Prostředí kontakty nemusím propojovat pokud mám dva samostatné přívody. Jeden přívody (2 světla).

Samostatne privody sa neprepoja, to je samozrejme, je to ale dost atypicke. Bud je niekde hore krabica a potom nevidim dovod tahat tam 2 x privod alebo ak sa to robi bez krabic, tak by som ocakaval v krabici pod vypinacom nasvorkovane N a PE.

Ako to cele vzniklo? Viete odfotit vnutro krabice?

jano987
hodnocení

0x

Vyštudoval som elektrotechniku, dlhé roky som pracoval v obore,

ale filozofii obrázku pána "cacaca" som neporozumel.

Asi je to deformáciou myslenia, myslím tým mojho...*zmateny*

hodnocení

0x

Já to pochopil. Vyrábíte si č.5 pomocí 6+6.

Tedy prostřední nahoře a prostřední dole propojte (pohyblivé kontakty) a na propoj přiveď fázi od jističe nebo prostě od přívodu světel do pokoje.

Pak si vyber z pevných kontaktů, který použiješ pro jedno a druhé svítidlo nebo paraelní skupinku žárovek v lustru (tedy v lustru 4 světel jsou dvě světla paraelně do sebe a dvě světla opět paraelně do sebe. takové dvě skupinky po 2 žárovkách celkem 4 a neměli v obchodě č.5, tak stavíš č.5 z 6+6)

Pevné kontakty si vyber tak, aby ve zhasnuté poloze byly obě klapky klaplé dole;)

Pochopil jsem nebo ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]