Nejste přihlášen/a.
Zdravim, v bytě mám koupelnu, která je vesměs beton, v kterym je kovová konstrukce, v který sou desky = bytové jádro.
Na jednom místě vzlíná vlhkost, smrdí to nepříjemně , kdykoliv např. zatopim .. jinak to zas tak cítit není a já nevim co s tim.. nechával sem topení zaplé i hodiny , s tim, že se to snad odpaří, ale místo toho to jenom dál smrdí, při poklepání na beton je to oproti jiným místům, která nesmrdí měkké .. nevím, proč by od sousedky tam šla voda jenom v tom jednom čtverci cca 30x30 cm.. poradíte? ani trubky tam nejsou, ty jsou vedený to části za WC.. voda tam nikudy neprotejká..
nevim moc co s tim, to zelený na fotce je hydroizolace, kterou jsem to chtěl uzavřít, zatim jen jedna vrstva - dávají se dvě, ale stejně je to cítit..
Musite najst pricinu, nie to natierat. Pricin moze byt plno. V panelaku sme mali zahadne vytapanie, slo to zhora, ale v hornom byt na prvy pohlad vsetko v poriadku, na koniec to bola zle zatmelena vana po obvode. Na dialku sa viac poradit neda. Skusajte vsetko mozne, pustajte vodu, poziadajte suseda hore, aby pustil pracku a striekla vodu na vanu atd.
Vlevo u sprchové vaničky bylo umyvadlo? To "potrubí husí krk" vede skrz umakartovou stěnu kam? Na wc? Nemůže být závada někde vevnitř té stěny a voda pak vzlíná v místě toho inkriminovaného čtverce betonu 30x30? Nebo z nezalištované vaničky při sprchování...
no, nezalištovaná vana je protože jsem právě teďka dělal nový ty okraje .. a ještě to není pouze protože jsem měnil i dřevěnou desku, která je vesměs "podlahou" .. (ono to má po stranách takové výstupy kovové ta konstrukce celá bytového jádra, na které je ta deska položená. cítit to bylo i předtím - a ta část pod vanou je krytá plechem.. který se tam nasazuje a ten dle mého dostatečně chrání, aby se tam voda nedostala, mimoto celá ta deska je chráněná ještě pak gumou po stranách, kterou jsem taky strhal, abych vůbec tu desku mohl vyndat.
pardon. já to zapomněl dopsat..
ten beton vzlíná - jak je ten výstupek obdélník na druhé fotce vlevo, dole, tak pak je ten kus (čtverec) hydroizolace) a tam je to cítit. ten obdélník je na pračku (na tom kovu je položená deska , přivrtaná k výstupkům v tý kovový konstrukci po stranách), takže vlastně ven čumí jen ta deska a ten obdélník..
to potrubí za WC (kam vedou i ty trubky z koupelny) jsou zakrytý sutí, kusy betonu - nechali to tak ty co to dělali (a babka v tom bydlela).. já se to pokusim nějak odstranit - bourací kladivo mám, leč obavu taky heheh.. leč otázka .. ty trubky možná by měli bejt nějak podložený? nebo nemusej bejt? ta spodní, na kterou je napojená vana a ze shora i umyvadlo
Fotka - achjo, už zase. Zmršené rozvody vody, pokud to dělala firma - fakt je nejde za to zastřelit? Jestli je to takto i v patře nad Váma, je možné cokoliv. Voda si najde cestu naprosto nepochopitelně...
Aha, uz si spominam, vy s tou kupelnou bojujete uz dlho. Ziadne zazraky od stareho jadra z umakartu necakajte. Urcite tam nic neburajte prec kladivom (skonci to prasknutym potrubim a vytopenim susedov).
Na vasom mieste to necham komplet prerobit odbornej firme, ktora takych jadier uz robila 100. Umakart prec, nove jadro bud tvarnice alebo sadrokarton a nove obklady, rohy tesnit silikonom.
Bydlím v podobném bytě a rekonstruoval jsem několik koupelen v okolních domech.Setkal jsem se s vlhkostí jen v jedné z nich.Našl jsem místo,kudy pod vanu zatékala voda.Kolem vany.I když se tam nacházeloý kila silikonu,netěsnost byla evidentní.Voda se dostávala i do předsíně po betonovém potěru,kovová konstrukce byla prorezlá.Přitom i bez vyzdění jádra kze docílit,aby voda byla tam,kde je očekávána,tedy ve vaně,a pod vanou i ve WC bypo sucho.
Termín:vzlínání nechéme při hodnocení zdí,kde působí spodní voda zpod základů.V panelácích se nenachází ani kondenzovaná voda.
JABRAKA
Tak jak tohle dopadlo?
Co je to vzlinani?! To nemuze tazatel na fotce vyznacit ten "ctverec"? Vzlinani si predstavuji od spodu do svisle konstrukce...
Ten typ bytu asi znam, WC le vlevo od te vany, byt ma 1+1 a cca 40 m2, je tak?
ano, WC je vlevo.
já měl za to, že vzlínání je obecně stoupání vody směrem vzhůru, tj. ne nutně do svislé konstrukce - stačilo by třeba od sousedů od spoda..
čtverec je mezi vanou a tim kusem betonu, přímo pod sifonem, jak je tam ta hadice..
nevyřešil sem to/vyřešil, těžko říct..zalil sem to hydroizolací, pak mi bylo řečeno, že to je blbost, že to tim akorát uzavřu (což já chtěl uzavřít ten smrad) ,ale pochopitelně chápu, že ta vlhkost - pokud tam je, by musela někam unikat. a teďka nic není cítit. ale pak se mi povedlo tam vylejt vodu, kdyz sem odstavil pračku a neuzavřel ventilek na sifonu pro odtok vody z pračky a pustil sem kohoutek v umyvadle, takže to zase bylo cítit.. i když sem pár dní nechal sušit.. tak jsem to zalil ještě vrstvou opravnýho betonu a teď to nesmrdí.
tak nevim, sorry, jsem nereagoval, protože jsem ještě řešil jiný věci a měl sem to otevřený tu reakci..
no každopádně předtim , než sem tam nalil tu hydroizolaci to smrdělo, když bylo teplo (je možný, že sem tam nalil vrstvu opravnýho betonu ještě před tou hydroizolací, protože sem si nebyl jistej, že to ta hydroizolace uzavře ten zápach.. už nevim, bohužel..
logikou by bylo, že už babička, když tu bydlela, tak si nějak vylila vodu na beton a tak to smrdělo (protože i při mym týdenním sušení to bylo cítit), tudíž sem to překryl tim opravnym betonem a hydroizolací, čimž jsem ten zápach (vysušenej) uzavřel - ten zápach byl čistě kombinace vody v betonu - nevim ale, proč to bylo cítit, i když sem to sušil fakt moc dlouho (i zaplym topenim v místnosti, že bys tam nechtěl bejt).. každopádně po tom zalití opravnym betonem a hydroizolací to už cítit není. tak asi dobrý. kdyby byl problém opravdu v nějaký prasklý trubce, tak už by to bylo cítit a to není od toho zalití.
zřejmě jsem jenom nechápal, proč smrdí beton, když je vysušený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.