Dobrý den, koupil jsem si postel a k ní rošt + celkem vysokou matraci. Po složení je výška od země 61cm. Jelikož jsem menší postavy, je to pro mě moc vysoké. Chtěl bych rošt zkrátit aby byl nižší, mám přímo tento. spime-zdrave.cz/... Napadá mě řešení buď podélný hranol podélně říznout a zúžit ho nebo laťky vytlouct a hranol pootočit o 90° a laťky zpátky přibít. Co si o tom myslíte, jak by jste to řešili? Děkuji
Tak záleží na tom, co z toho obětuješ a připravíš se o záruku.
Výšku matrace asi nezměníš; úpravami roštu riskuješ, že upravený a zeslabený rošt pod tebou praskne; no a úpravami konstrukce postele nebo uřezáním nohou postele s taky připravíš o záruku.
Já bych zkusil posunout dorazy, na kterých leží rošt.
Záleží ale taky na tom, jak moc přesahuje matrace přes boční desku postele. Pokud je tam malý přesah, tak při snížení roštu a tím i matrace budeš sedět na hraně desky a to taky není příjemné.
Pak už by zbývalo opravdu pouze to zkrácení noh postele.
Tak mi to nedalo a změřil jsem si výšku postele i s matrací a je to 62 cm. Měřím 165cm a nastupuji i vystupuji z postele v pohodě. Klidně by mohla mít i 65cm. Jsem spokojen a v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.