Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak zafinancovat koupi nemovitosti.
Věc se má takto.
Jsem spolumajitelem domu s cenou,kterou odhaduji na 7-8 milionu. Takže podíl 4 miliony.
A vlastní prostředky mám tak kolem 3 milionů.
No a jde mi o to, že bych chtěl mít vlastní nemovitost. Se sourozencem začínají být problémy.Nemá zájem do domu investovat a podílet se na na udržbě. A to se mi samotnému nechce. Navíc mám strach, že svůj díl třeba zastaví nebo daruje své dceři.
Chtěl bych si koupit pozemek a postavit malý montovaný domek. Co jsem koukal tak bych to asi dal. A nebylo by to uplně na krev.
Ale nevím jak to zafinancovat.
Jestli mi rozumíte .Chtěl bych si vzít si co nejkratší pujčku, a splatit ji po prodání mého podílu.
Děkuji.
To je dobrý...
. Hodnota baráku je sedm až osm mega, takže půlka je čtyři... Už to je špatně. Zkuste to znova. Půlka je spíše třiapůl až čtyři, spolumajitel - takže prodejné tak za dvaapůl a protože ten druhý na to dlabe, tak za dva mega. Takže na pozemek a stavbu seženete možná pět mega a to už je na krev... Snad se domluvit a prodat to celé by byla lepší cesta.
Ovšem hodnota ideální poloviny nemovitosti není hodnota nemovitosti děleno dvěma. Leda by spoluvlastník s tímto souhlasil a využil předkupního prava. Jinak nikdo spoluvlastnictví nechce, zpravidla se to kupuje v dražbě za třetinu se záměrem druhého vystrnadit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.