Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak zafinancovat koupi nemovitosti.
Věc se má takto.
Jsem spolumajitelem domu s cenou,kterou odhaduji na 7-8 milionu. Takže podíl 4 miliony.
A vlastní prostředky mám tak kolem 3 milionů.
No a jde mi o to, že bych chtěl mít vlastní nemovitost. Se sourozencem začínají být problémy.Nemá zájem do domu investovat a podílet se na na udržbě. A to se mi samotnému nechce. Navíc mám strach, že svůj díl třeba zastaví nebo daruje své dceři.
Chtěl bych si koupit pozemek a postavit malý montovaný domek. Co jsem koukal tak bych to asi dal. A nebylo by to uplně na krev.
Ale nevím jak to zafinancovat.
Jestli mi rozumíte .Chtěl bych si vzít si co nejkratší pujčku, a splatit ji po prodání mého podílu.
Děkuji.
To je dobrý.... Hodnota baráku je sedm až osm mega, takže půlka je čtyři... Už to je špatně. Zkuste to znova. Půlka je spíše třiapůl až čtyři, spolumajitel - takže prodejné tak za dvaapůl a protože ten druhý na to dlabe, tak za dva mega. Takže na pozemek a stavbu seženete možná pět mega a to už je na krev... Snad se domluvit a prodat to celé by byla lepší cesta.
Ovšem hodnota ideální poloviny nemovitosti není hodnota nemovitosti děleno dvěma. Leda by spoluvlastník s tímto souhlasil a využil předkupního prava. Jinak nikdo spoluvlastnictví nechce, zpravidla se to kupuje v dražbě za třetinu se záměrem druhého vystrnadit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.