Dobry den, nasel jsem ve sklepe velky mlynek na maso, ktery tam nechal puvodni majitel. Protoze ho chci pouzivat, resim, jak ho efektivne vycistit. Byl ve vlhkem sklepe, takze je na nem povrchova rez, ale hlavne je celkove zasly, vnitrek a sajby az cerne. Existuje nejaka babska rada, do ceho vsechno namocit, aby povolilo vsechno, co je nezadouci? Diky
Na tu srandu s elektrikou bohuzel nemam vybaveni ani znalosti. Myslel jsem spis neco jako jedla soda, ocet atd., takove ty vychytavky. Pokud to teda bude fungovat.
re4zon
Nebude. Nic tak lehce dostupneho co by to spolehlive odrezilo a dalo se to pak pouzivat na potraviny neexistuje. Jedine nejaka silna kyselina. Zkus to mechanicky, kartac na vrtacku, maly pilnik, ocelova vlna a spousta casu. Jeste muzes zkusit coca colu, ta za par dni sezere ledacos.
Klasický mlýnek na maso je pocínovaný,cín chrání litinu proti korozi a ta vrstva cínu je pryč.Můžete to pracně odrezit,vyčistit ale po každém použití a umytí to zase hned začne reznout,takže kus šrotu...
Napřed v horké vodě se saponátem odmastit, pak odrezit. Stačí přes noc naložit do teplého octa. Pak dočistit kartáčem, popř. drátěnkou. Ale jak píší ostatní, mlýnek je pocínovaný a ten cín bude z větší části poškozen. Poškrábete ho i tou drátěnkou. Ale chybějící pocínování vlastnímu používání nevadí (v prostoru mletí stejně velká část ploch pocínována nebyla). Jen to nebude moc na parádu. Dal by se pak i z vnějšku natřít, ale na to bych se vyprdnul, leda byste ho chtěl vystavovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.