Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sůl do myčky

Od: bm* odpovědí: 7 změna:
Dokáže mi prosím někdo poradit, "co se děje v myčce", když jsme doplnili sůl do prostoru na leštidlo? (Neptejte se, jak se tohle může stát, prostě uz tam je..). Ideálně jak se ji zbavit? Myčka už párkrát myla, funguje, ale mám pocit, ze tam pořád zlobí, občas se objeví na kovu rezavé skvrny, které naštěstí jdou ručně umýt. Mám ale takové malé jako by "vyžrané" skvrnky už i na dně hrnce, může to být z toho?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kuchyňská sůl je silně korozivní látka a může esteticky poškodit i nerezové nádobí pokud působí delší dobu. Ale že by to mohlo "vyžrat" nerez při mytí v myčce se mi nechce věřit. Každopádně by bylo dobré sůl ze zásobníku vypláchnout.

Jsem myslela, že tam nasypal sůl určenou pro myčky a ne kuchyňskou. Tazatel má asi novou myčku, předtím myl jen ručně a nyní starší kusy nádobí po razantním mytí tabletami v myčce odhalí svá opotřebovaná místa.

A co si myslíte že je sůl do myčky? Je to obyčejná sůl jen není tak čistá jako ta kuchyňská. Podívejte se na složení

hodnocení

0x

Nastavil by som v menu spotrebu lestidla na maximum a pustil aspon 3 x program bez riadu. Mozete aj skusit injekcnou striekackou zasobnik lestidla opakovane vyplachovat cistou vodou.

Stat sa moze vselico, koncentrovana sol je silne korozivna a davkovac lestidla na to nie je stavany. Zname su pripady, ked po nasypani soli do spravneho zasobnika nebol hned spusteny program a vlhky krystal prezral krizom tenky plech.

hodnocení

0x

Podle mne se nestane vůbec nic, sůl se tam postupně rozpustí. Jen ji ještě nasypte tam, kam patří, aby v myčce nechyběla. Leštidlo tam dávat nemusíte, neboť nyní je rovnou v mycích tabletách, dávno leštidlo nedávám, mám tablety 2 v 1 nebo 3 v 1, koupím vždy, když jsou v akci.

To by mě zajímalo, jak to leštidlo v tabletě pozná, kdy je finální oplach a rozpustí se kdy má.
Odpověď: nijak, rozpustí se už při hlavním mytí a při oplachu, kdy se má leštidlo dávkovat, už tam žádné není.

max2
hodnocení

0x
Sul pozivam normalne bazenovou, nic to nezere.
Kako lestidlo mam ocet, sklo je paradni a cire.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]