Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik by byla nutná renovace tohoto domu?

Od: pepas odpovědí: 32 změna:
Za kolik by byla renovace tohoto domu aby jse zde dalo žít? Jestli podle něco toho je vidět, kuchyně by musela být úplně nová, zatepleni, koupelna, nové vnitrni dveře všude, nové okna jsou koupené jen je usadit.Podlahy udělat nové. Stačil by 1 mil Kč?
sreality.cz/...

Za kolik by byla nutná renovace tohoto domu?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Uvažujete o výdajích, kreré jsou naprosto bezvýznamné. Borovnice je podhorská vesnice s dlouhou a vysokou sněhovou pokrývkou. Jak jsem se díval, tak jde o stavbu č.225, těsně u hlavní silnice do Horky, bez chodníku a kanalizace. Sníh není kam odklízet. Dům je silně podmáčený, zdi praskají. Jak je z fotek vidět, tak se Vinklátovi už o opravu snažili a evidentně přišli na to, že je nerentabilní. Za takovéhoto stavu stavby jsou plastová okna trochu mimo. Plíseň je dobrá na sýru, nikoli v bytě. Myslím, že vysušení je v tomto místě nemožné.

Dokonale prostudováno a popsáno. Za tuto práci si poděkování Hlada zaslouží.

Já bych takový barák nechtěla ani za milion. Moc práce i peněz to sežere a stejně budete bydlet v něčem, co mělo být zbouráno.

S tou sněhovou pokrývkou to v Borovnici není tak strašný jak se zdá. Občas tam jezdím.
Dovolím si takovou malou poznámku, upřesnění, silnice nevede do Horky, ale na Horka.
Ale co se týká zhodnocení stavu domu, souhlasím. Pokud to nemá hydroizolace, tak se s nimi musí začít, a nebude to jen tak.

break
hodnocení

8x

Stačí pohled na stěny . Někdo už rekonstrukci začal a asi mu došlo, že to nebude jen tak. Při dnešních cenách stavebnin by milion stačil na rozjezd, aby to mělo nějaký význam a funkčnost. Taky je potřeba znát stav ostatních věcí jako třeba rozvodů elektřiny, vody a topení...

hodnocení

6x

3-4 miliony. Lepší zbourat a začít znova.

re4zon
hodnocení

2x
Tam je toho mnohem vic. Milion by stacil, kdyz si udelate komplet vsechno sam a rucne, vse koupite to nejlevnejsi co existuje a smirite se s casti udelanou jen na hrubo. Jestli to ma mit nejaky standard, ma ten barak byt udelany i z venku a ma to delat firma, tak si to vynasobte nejmin tremi.
olg

A dalsi 2 miliony za usly cas a vlastni namahu. A pokud ma takove otazky, tak tomu nerozumi = sam nic nezvladne.

Tech 291 m2 u silnice ma cenu tak do 300.000 tipuju, vetsi hodnotu nez pozemku ten barak nema!

Na youtube si najdi Petty Drac, uz asi 4 rokem se morduje s necim podobnym, asi to podedil, ale podstatne lepsi lokalita pozemek zahrada, trochu vetsi noo, predelal tam vsechno jen nejake obvodove zdivo zustalo. Asi sentiment.

repas
hodnocení

2x
Záleží, jak jste zvyklý žít. My koupili též starší dům. Ovšem obyvatelný, jen starý. Bydlíme tedy dole, v původním a vršek si postupně sám dělám, jak je čas, peníze. Již rok a jsem zhruba ve třetině. Ale baví mě to a nikam nespěcháme.
Tento dům ale vypadá daleko hůř, tak za ty peníze udělat nejakou část k žití a potom pokračovat takto sám.
S cenami materiálů dnes (a ve stavebninách jsem dost často), to za mičudu komplet neuděláte.

stavebnik
hodnocení

2x
Tak to je dobrá kuča. Ale opravit se to dá takto:
1. Zbourat
2. Postavit nové někde jinde
Tohle se tapetama, linem a akryltmelem nespraví. Past a díra na peníze. Krajina krásná, ale bouda nehorázná. To nezachrání ani ten chlívek, co tam píšou. To je chlívek celé.
Se skromnými požadavky by se to za 4mio opravit dalo, ale pořád se budou řešit nějaké poruchy a pořád to bude kuča.

Stavim sa, ako to niekto aj tak kupi, realitak vezme proviziu, majitel sa zbavi barabizne a este zarobi. Podla tych kupenych okien sa uz scenar raz realizoval.

vequ
hodnocení

1x
Za 1,7M byste si koupil horu práce a nekonečnou černou díru na peníze. Utopil byste tam násobky kupní ceny, zacyklil byste se v nekonečných rekonstrukcích a stejně by to nikdy nebylo dokonale suché. Majitelé se téhle koule u nohy jen tak nezbaví. Budou muset postupně hodně zlevňovat než najdou blázna, který si to uváže na krk, aby za nedlouho stejně přišel na totéž, co Vám tu radí všichni už nyní. Pokud máte své peníze aspoň trochu rád, tak se této ruině vyhněte velkým obloukem.

hodnocení

0x
V tom domě nejsou funkční hydroizolace nebo tam vúbec nejsou.
Jedna obvodová stěna sedá, ke stropům i příčkám jsou velké praskliny.
Než někdo začne kalkulovat chtělo by to pozvat statika.

sirokko
hodnocení

0x

Prosím vás, uvažujte. Je to barák na vodstřel a hned u silnice. I kdybyste to zrekonstruovali celé ze zlata, pořád to nebude stát za nic. Takhle se baráky stavěly před sto lety, kdy bylo potřeba z prašné cesty povozem hned zatočit do dvora. Dnes je to z hlediska komfotrního bydlení úplný nesmysl. A milion, to opravdu stačit nebude ani náhodou proboha. Na toto by musel být rozpočet jako kráva na architekta a stavební firmu, jinak nemá cenu s tím nic dělat.

youtu.be/...

Videjko se jmenuje Půl milionu, Neříká ten člověk "půldruhýho"? Pro tazatele, pokud neuděláte vše sám, za mega nemáte šanci. Za to jsem já opravil přízemní barák, ale vše sám a před pěti lety.

hodnocení

0x
Ne, milion stačit nebude.

hodnocení

0x

Dynamitu je na to skoda, to zvali aj mensi traktor, ked sa spravne omota lano. Taky dom len za trest najvacsiemu nepriatelovi.

el
hodnocení

0x
Je to celkem pěkný dům, má něco do sebe. Teď k otázce, milion vám nebude stačit na to co popisujete.
Odmyslet zateplení a mohlo by to možná vyjít. Když většinu zvládnete svépomocí, ale to se těžko odhaduje já např všechno vymlátil, podlahy, stropy a polovinu omítek to se prodraží, někdo praskající Palachovy stop zakryje jen sadrosem nebo pouze prestukuje, a na prkennou podlahu položí plovoučku a je to. Není rekonstrukce jako rekonstrukce.
Co rozvody, topení, atd atd. Přiberte někoho k sobě na prohlídku, kdo už rekonstrukci dělal a ten vám poví k tomu vic.

hodnocení

0x

Dům určen ke generální rekonstrukci, tak za 2-3 milióny.

hodnocení

0x
Haha. Milion jsem dal do vnitrni rekonstrukce, kterou jsem si vicemene udelal z podstatne casti sam az na nivelacku, lino obklad jedne koupelny a nastukovani. A to byl rok 2018! Ted po me chcou pul mega za zatepleni fasady. V tomhle pripade bych pocital tak 100 tacu za vyreseni tech mokrych zdi. Po zkušenosti s rekonstrukci domu bych tenhle kutloch koupil pouze v nepricetnem stavu.
joudic*
tak kazdy je jiny, ja opravil cely interier, zavedl vodu, komplet koupelna a kuchyn z niceho, loznice, podlahy, obvodove pricky, venkovni gril s drezem a deskou atd atd do dnesniho stavu za cca 150k za material.. tolik stala kamose jen kuchyn na miru bez spotrebicu
To asi jo. Kdyz si vezmu, ze jenom topeni vyslo pres 100 v materialu. Tam nevim kde bych usetril. Leda taborak v obyvaku. Okna a dvere pres 100. Ze bych nahradil igelitem? Ale jinak gratuluju. Za 150 by se mi taky libila generalka baraku.

@joudic Tak samozřejmě že každý jsme jiný a každá rekonstrukce je jiná...Ale jestli jste rekonstruoval zpusobem tak jak tu často prezentujete že štukuje...Že štuk rozetřete na zed a rozšmudláte štětcem.Tak jste se na tu Vaší částku 150 tis mohl krásně dostat...;)

Joudic- loni jsem dělal komplet novou kuchyň: nová podlaha včetně hydroizolace, nová omítka na klenbách, nová elektroinstalace, levná linka z bau bau, nové spotřebiče, vše jsem si dělal sám krom usazení pracovní desky.
A k těm 150K jsem se docela přiblížil.
Letos ci ceny jsou zase někde jinde.
joudic*
@ra20z me stala podlaha v cca 2/3 domu strelim 15-20k, cili vcetne kuchyne.. plynak 3k, velkou lednici mam, skrinky nahoru a dolu staly 7tis, velka deska z hornbachu do L ve stejnem dekoru myslim necele 2k, drez a pakovka 2k, podhled 2k, zaluzie 1k, obklady 1k a nejake ty stavebni hmoty, par trubek a dratu.. samozrejme nemam kuchyn 6x6m
joudic*
jana... stuk na sadrokartonu je jaksi navic a neudela vam ho ani zednik bez penez a bez zakazek, a vi proc.. kor na strope.. ja SDK nenavidim, ale bohuzel, nekde byt musel, a protoze vsechno jde, kdyz ma clovek mozek, mam krasne vystukovane i podhledy :) co vy, uz jste vystukovala nejaky SDK, byt jen na svisle zdi, pripadne normalni zed, nebo jste jen zamavala od sporaku ;)
Joudic, "nebo jste jen zamavala od sporaku" - vtípek, který se nepovedl, i když jsem se zasmál. Ale takhle už se tady seklo více lidí a docela pochopitelně.;)
joudic*
no uz 20 let se pohybuji ve stavebnictvi, par let to bylo i s naradim v ruce, a zenu jsem s hladitkem videl v ruce jen kdyz ho umyvala, a to jeste jen jednou ;) Kdo si nabehne na smec, mel by to i umet zahrat :)

Kdo si naběhne na smeč... Rozumíme si? Bavíme se o tom, že Jana222 je muž?*ua*

joudic*
tak at se kazdy citi jakym genderem chce ze, ted je to moderni.. transgender stuk zni jako fajn kuriozita, ale take jsem zatim na zadneho nemel stesti :)

hodnocení

0x

Dům se mi moc líbí, dalo by se z něj udělat perfektní bydlení. Místnosti jsou prostorné, světlé,má nějaké kouzlo. Ale : kdyby byl o něco levnější, vy jste měl příbuzné a známé,kteří by vám mohli pomoci nějaké věci udělat, najít firmu, která udělá za slušné peníze odborné práce. Jinak náklady budou hodně vysoké, jak jsme předělávali chatu,tak to ještě šlo, dnes už jsou ceny materiálů úplně jinde. Pokud byste byl opravdu šikovný a nemusel chodit do práce, měl nějaký kapitál, tak hodně zvládnete sám. Hodnotím podle domu v blízkém okolí, kamarád přestavuje chalupu a dělá ji opravdu nádhernou. A ví, jak to dělá, dělá to pro sebe , pro svou rodinu a jde mu to rychle. Jen vždycky koukám a divím se.

juelen
hodnocení

0x
To je dobrá kaše, NEBRAT

tm
hodnocení

0x

Ze starého nikdy nový ani polonový neuděláte. Zbourat a postavit pro začátek něco malého a postupně rozšířit/dovybavit. Nebo koupit pozemek a na něm něco postavit. Máme starý dům po rodičích a je to očistec. Vlhkost, opadávání nových štuků, ... pořád dokola. Tím nechci říct, že některé rekonstrukce nejsou podařené. Milion leda tak za komplet nové nahození stěn od Ukrajinců plus možná nová podlaha. Co krovy, střecha, omítka, ... zateplovat tohle rozhodně ne (možná tak 2NP).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]