Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý majitel domu-připsání

Od: baaru odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
s přítelem jsme koupili dům na hypotéku. V té době jsem byla čerstvě na mateřské, a v bance partnerovi doporučili, aby kvůli lepším podmínkám hypotéky, napsal vše jen na sebe. Tenkrát jsme to moc neřešili, ale mám v nemovitosti veškeré úspory a nárok žádný, že to byla chyba, už víme.
Je nějaká možnost, aby jsme byli oba uvedení jako spolumajitelé?
Našla jsem jen možnost darovací smlouvy, ale s tím by musela banka souhlasit.
Za tipy a rady děkuji!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Radu nemám, jen postesknutí... U nás to bylo před patnácti lety stejné, teď se rozvádíme, a já odcházím s dětmi a igelitkou. Dobrovolně se manžel dělit nechce (vše je prý jeho) a na soudy nemám žaludek.
baaru
hodnocení

To mě mrzí a držím palce do budoucna..
olg

Pokud jste dum nabyli za doby manzelstvi na hypoteku, tak manzel asi vi o vasich mensich orientacnich schopnostech, ne?

Ale ono to asi bylo trochu jinak, ne? Napriklad ze jste hradili hypoteku na (jeho) barak z SJM, pokud jste ale v dome zili, a splatka byla ve vysi srovnatelneho najemneho, pak nemate zadne pravo na vyporadani, rozhodl Nejvyssi soud.

Olg - o jakých menších orientačních schopnostech to mluvíte? V době pořízení domu jsme s manželem teprve chodili, podobně, jako to má zakladatelka. Dům si tedy manžel koupil za svobodna. Stejně jako partner zakladatelky. Vím, že mám svůj podíl na zhodnocení domu rekonstrukcí, hloupá opravdu nejsem, ale musela bych se o svůj podíl soudit. Takže si prosím zvedejte sebevědomí na někom jiném, ano? Děkuji.
baaru
Přesně tak, manželé jsme nebyli, nárok není. A smutné je, že měsíc po dotazů, jsem se dozvěděla, že domov prodává a mě s batoletem opouští,po 10 ti letech, kvůli jiné slečně.
Tak to jsme na tom podobně. Ze dna se jde už jedině nahoru, tak hlavu vzhůru, bude líp. Vím, o čem mluvím. Držím palce

jirib
hodnocení

0x
Pokuď už pracujete a máte dostatečný příjem,banka vás jistě ráda vezme jako dalšího ručitele.Jak to bude s polovičním vlastnictvím,to se musíte zeptat v bance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]