Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi mám ucpaný okap mechem ze střechy, ale okap je vysoko a já tam nedosáhnu. Voda teče na fasádu. Děkuji za odpověď.
Jak okap vyčistit? Děkuji
Bydlím kousek od vysokých jasanů a okapy mám také dost ucpané.
Takže abych nemusel čistit postupně celý okap ze žebříku tak nasadím na jeden konec "hadici s ohnutou trubkou" a nečistoty doplují ke svodu. Pokud je nečistot víc tak postupuji od svodu a čistím ze země bez žebříku.
Je ale zas potřeba dlouhá tyčka až k okapu
Potřebuješ hadici s trubkou dostat do místa kde je to ucpané a k tomu dotřebuješ dlouhou tyč.
Většinou je to ucpané u vstupu do svodu, co se dostane do svodu to už projde.
Pokud nechcete investovat do žebříku, tak jediná rozumná alternativa se jeví rada od stefrana, pořídit dlouhé bidlo a připevnit k němu hadici.
Tu hadici přiděláte tak, aby stříkala dolů, nejspíš by bylo nutné na konec hadice připevnit trysku, aby byl tlak vody velký a výtok vody měl velkou sílu. Pokud je okap ucpán v hrdle svodu tak by to voda mohla prorazit. Nicméně ucpání mechem je přece jen něco jiného než ucpání listy, čili jako lepší řešení bych viděl koupi výsuvného žebříku. Nebo zkuste oslovit nějakou firmu či řemeslníka, který dělá výškové práce, za kolik by byli ochotni to vyčistit, je to práce na půl hodiny.
Já dal do okapu síť a máme pokoj. Pokud je barák váš, tak vřele doporučuji zakoupit příslušně dlouhý žebřik, budete ho potřebovat častěji
To pletivo bych si tam dát mohla,ale pak to čištění je problém, protože okap je na zadní straně domu, která zasahuje k sousedovi na zahradu a tam se těžko dostanu, protože soused špatně slyší a nemá zvonek. Také jej nechci stále obtěžovat,protože je to starší pán. Snad už tam žádný mech nebude,protože z druhé strany na střeše ,už taky žádný není.
I tak děkuji za rady.
Od té doby, co tam ta síť je, není téměř nutno okap čistit. Dřiv jsem okapy čisti každý rok, někdy i 2x, teď jsem několik let nemusel nic dělat.
Taky možnost lidl.cz/... ,ta vapka k tomu sice nutnost ,ale ta se hodí u domu i tak a žebřík taky.
Dekujeme za informaci.
vyčistit rukou - plastovým nebo dřevěným nástrojem - na žebři
Já mám ve svodech natočený poplastovaný králičí pletivo - případný bordel tam neucpe svod, a když uschne, může ho vítr rozfoukat... případně jednou za dlouhý čas jen tak pro klid duše vyčistím rukou - vylezu na žebř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.