Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpaný okap

Od: hankas® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

asi mám ucpaný okap mechem ze střechy, ale okap je vysoko a já tam nedosáhnu. Voda teče na fasádu. Děkuji za odpověď.

doplněno 09.04.22 11:58:

Jak okap vyčistit? Děkuji

Ucpaný okap
Ucpaný okap #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Žebřík, vysokozdvižná plošina, lano přes barák a sedačka. Možností se najde, jen chtít.

jabraka*
hodnocení

7x

Jednou jsme tento problém vyřešili dlouhou hadicí zespodu a ucpavku snadno uvolnil tlak vody.Většinou jde jen o chumáč listí.Pokud je tam chcíplý holub,pak to múže být koplikovanější.

JB

hodnocení

5x

Bydlím kousek od vysokých jasanů a okapy mám také dost ucpané.

Takže abych nemusel čistit postupně celý okap ze žebříku tak nasadím na jeden konec "hadici s ohnutou trubkou" a nečistoty doplují ke svodu. Pokud je nečistot víc tak postupuji od svodu a čistím ze země bez žebříku.

Je ale zas potřeba dlouhá tyčka až k okapu :)

Ucpaný okap #3
hodnocení

Děkuji za nápad. Omlouvám se,ale moc tomu nerozumím. Mám okap 6 m dlouhý. Jak funguje ta hadice?

Ale tazatel má ucpaný asi i svod...

Potřebuješ hadici s trubkou dostat do místa kde je to ucpané a k tomu dotřebuješ dlouhou tyč.

Většinou je to ucpané u vstupu do svodu, co se dostane do svodu to už projde.

Pokud nechcete investovat do žebříku, tak jediná rozumná alternativa se jeví rada od stefrana, pořídit dlouhé bidlo a připevnit k němu hadici.

hodnocení

Žebřík mám,ale krátký. Pořád nevím, jakou funkci má ta hadice?

hodnocení

Ucpané je to asi zde,ale já tam nevidím.

Ucpaný okap #4

Hadice napojená na zdroj vody a čím silnější proud vody půjde z hadice tím lépe.

Tu hadici přiděláte tak, aby stříkala dolů, nejspíš by bylo nutné na konec hadice připevnit trysku, aby byl tlak vody velký a výtok vody měl velkou sílu. Pokud je okap ucpán v hrdle svodu tak by to voda mohla prorazit. Nicméně ucpání mechem je přece jen něco jiného než ucpání listy, čili jako lepší řešení bych viděl koupi výsuvného žebříku. Nebo zkuste oslovit nějakou firmu či řemeslníka, který dělá výškové práce, za kolik by byli ochotni to vyčistit, je to práce na půl hodiny.

hodnocení

Děkuji za vysvětlení. Poprosím souseda, protože tak dlouhou hadici nemám, tak snad pomůže. Děkuji.

hodnocení

2x

Já dal do okapu síť a máme pokoj. Pokud je barák váš, tak vřele doporučuji zakoupit příslušně dlouhý žebřik, budete ho potřebovat častěji:)

hodnocení

To pletivo bych si tam dát mohla,ale pak to čištění je problém, protože okap je na zadní straně domu, která zasahuje k sousedovi na zahradu a tam se těžko dostanu, protože soused špatně slyší a nemá zvonek. Také jej nechci stále obtěžovat,protože je to starší pán. Snad už tam žádný mech nebude,protože z druhé strany na střeše ,už taky žádný není.

I tak děkuji za rady.

Od té doby, co tam ta síť je, není téměř nutno okap čistit. Dřiv jsem okapy čisti každý rok, někdy i 2x, teď jsem několik let nemusel nic dělat.

kenav

Ta síť je jistě dobrá ale jak se to chová při privalovem desti?

Jelikož je síť kulatá, tak se na ní listí nedrží a je pro vodu perfektně prostupná. Přívalový déšť ani jednou nepřetekl.

kimbert*
hodnocení

2x

Taky možnost lidl.cz/... ,ta vapka k tomu sice nutnost ,ale ta se hodí u domu i tak a žebřík taky.

hodnocení

Už je to vyřešené, ucpané to nebylo,ale vypadlý okap od žlabu,ale z mé strany to vidět nebylo,musela jsem jít z druhé strany od souseda. Děkuji za rady.

k2
hodnocení

0x

Dekujeme za informaci.

výtka
Upozornění od sys hejkal 09. 04. 2022 12:08:11
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
2909

Pokud je ucpaný svod , zkusil bych zespodu instalaterské pero. Je 5metrové existuje i 10 metrové. Většinou je ucpaný žlabový kotlík, tak to uvolnit.

hodnocení

0x

vyčistit rukou - plastovým nebo dřevěným nástrojem - na žebři

Já mám ve svodech natočený poplastovaný králičí pletivo - případný bordel tam neucpe svod, a když uschne, může ho vítr rozfoukat... případně jednou za dlouhý čas jen tak pro klid duše vyčistím rukou - vylezu na žebř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]