Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Točící asynchronní a synchronní 3f motor 400 V

Od: pepanpm* odpovědí: 11 změna:

Asynchronní motory 3F 400 V v zapojení hvězda trojúhelník. Nemám ještě řemenici, aby to vyzkoušel. Zajímá mne, když se točí asynchronní motor, ale naprázdno, tj, točený druhým motorem stejných parametrů, jestli dává na jeho svorkách nějaké napětí nebo proud. Otáčky jsou asynchronní, ne nadasynchronní. To samé by mne zajímalo u synchronního motoru. Tam by musel upravit otáčky jednotlivých motorů pomoci převodovky. A přivádět budící proud.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Asynchronní motor nic nedává a synchronní ano, dává. Asynchronní motor aby fungoval jako generátor, tak se roztočí na síťové napětí a pak se ho snažíme "přetočit, tedy dosáhnout větších otáček "... A je z něho generátor. Většinou tak pracují malé vodní elektrárny. V praci tak máme použitý motor 400kW..

hodnocení

2x

Ak vyrabate perpetum mobile, tak zla sprava : nefunguje a nikdy nebude.

pepanpm*
hodnocení

To všechno ukáže čas. I kdyby tento způsob nefungoval, stále vyrobím více energie, než do toho vložím. To mám již vyzkoušeno. Návod si nechám pro sebe.

Nemozne, ale pokojne pokracujte v pokusoch, ak vas to bavi.

Viem si predstavit, ako budu prebiehat vase pokusy : vzdy bude chybat len maly krok k uspesnemu prototypu, vzdy sa najdu nejake "problemy", raz to bude velke trenie, potom maly zotrvacnik, potom pridate dalsi motor, zmenite prevodovy pomer ...

Nechte si ho pro sebe, protože stejně zjistíte, že je to nesmysl :)

Tito "vynalezcovia" maju take medzery vo fyzike a elektrotechnike, ze potom nespravne interpretuju nejake meranie a vyjde im z toho ucinnost nad 100%. Pritom je to proste, nech sa ten ich stroj toci bez externeho zdroja aspon par hodin a nech sucasne rozsvieti ziarovku. To nie a nie dosiahnut, podla stupna sialenstva vynalezcu su na vine napr zakulisne dohody znemoznujuce kupit nejaku specialnu, ale velmi potrebnu vec na dokoncenie.

Iny druh sialenca zase hlada investora a ponuka mu podiel na buducom zisku.

pepanpm*
hodnocení

To by byla příznivá odpověd. Nechtěl jsem, aby asynchronní motor fungoval jako generátor. Protože ten druhý asynchronní motor bude sloužit jako rozběhový. Pak jak bude společně v otáčkách ten první asynchronní motor, ale nebude pod proudem, bude přepnout na synchronní generátor, který dodá proud do prvního asynchronního motoru. Fázování obou asynchronnívh motorů a synchronního generátoru je v souladu fází. Pak bude ten druhý asynchronní motor vypnut od proudu, bude se volně točit. Všechno je společně sprevodované pomoci řemenic. Jenom jsem mněl obavy, když přepnu první asynchronní motor na generátor i když není pod proudem, ale se točí v normálních otáčkách, aby neskratoval. To zn., že při přepnutí na generátor nebudou proti působit jalové proudy nebo kinetická energie točeného asynchronního motoru, který nebude napájen proudem. Chápu to správně?

Ucel celeho zariadenia je aky? Ak si myslite, ako to vyrobi nejaku energiu, tak ano, vyrobi, o dost menej ako bola enegia dodana na roztocenie selmostroja na uvod.

ja1
hodnocení

0x

Asi v 15 letech jsem dělal podobný pokus - dva 3f asynchoňáčky, hřídele propojené zahradní hadicí. Oba byly zapojené do trojúhelníka. První - hnací byl zapojený na 220V přes běhový kondenzátor 8μF, druhý - generátor měl kondík paralelně ke každému vinutí. Na jedno vinutí byla připojená žárovka. Když se to zapnulo tak nic, ale když jsem tomu generátoru dal "čuchnout" ze sítě, tak se nabudil a žárovka se rozsvítila. A svítila dál i po odpojení "buzení". No tak nějak to jakž takž šlapalo, blikalo, otáčky kolísaly, intenzita svícení se měnila, ale bylo vidět že to "funguje".*slunce*

hodnocení

0x

Napad je vas alebo replikujete nieco, co ste videli na internete?

07.04.22 07:46
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]