Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
chtěl bych se zeptat jestli je moje uvažované řešení správné?
Máme jímku na vodu 12m3 a chceme letos zprovoznit jak rozvod této vody ke dvěma WC tak pro distribuci vody v zahradě na zálivku.
Nad nádrží bych zřídil šachtu pro vodárnu a dle obrázku by byla jedna větev do zahrady v PE trubce 1´´ a druhá přez filtr na nečistoty vedoucí k dvěma WC která mají samostaný přívod.
Instalatér mi vytáhl jednu trubku do nádrže a k ní je potom v technické místrnosti odbočka pro tlakový spínač a dále k toaletám, dále pak vodiče z rozvaděče k šachtě pro čerpadlo.
Pokud by vás napadl tip a odkaz na čerpadlo a další budu moc rád.
Díky,
Pepan
1.Jak budete řešit splachování WC, když v nádrži dojde voda?
2. Splaškové vody jsou napojeny do veřejné kanalizace?
1. Voda asi nedojde .. do nádrže stále přitéká od souseda přes drenáž ... pro jistotu by se dal zřídit nějaký automat na dopuštění .. do nádrže vede další trubka ze na kterou jde napojit jak řád tak studna.
2. ano ... jistě .
3 tak nějak jsem doufal v odpověď na můj dotaz
Abych Vám odpověděl na Váš dotaz, musím z Vás vytáhnout další informace, které jste nenapsal.
Pokud na mou otázku č.2 je odpověď "ano", tak je toto řešení nelegální. Aby bylo legální, musí Vám ho schválit správce kanalizace (a ne instalatér) a bude nutno osadit podružný vodoměr na přívod vody z nádrže do větve WC a platit z této vody stočné.
Pokud do nádrže bude dopouštění vody z veřejného vodovodu, pak bude zapojení ještě komplikovanější, protože ve vašem zájmu budete muset mít vodoměrů ještě více, aby bylo možné odečítat jednotlivé větve (z větve na zahradu byste v případě dopouštění nádrže platil sice vodné, ale nikoliv stočné. U větve pro WC byste pak platil obojí (dle skutečného množství).
aha .. no .. tak je škoda že to tak mají podobně i ostatní s čerpadlem a neřekl bych že řeší vodárny a další .. platíme paušál a hotovo..
zdá se mi že hledáte komplikace tam kde je nevidím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.