Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplombování rozvaděče

Od: mikihans® odpovědí: 6 změna:
Ahoj, potřebuju si vyměnit svůj jistič v měřené části elektroměrového rozvaděče a zároveň bych rád udělal údržbu, protože skříň je plná pavučin. I tento jistič (pro 3f zásuvku na zadní straně "antoníčku") je ale za deskou, která je opatřena plombou. Mám nahlášené a povolené odplombování a výměnu si provedu (mám paragraf 7 a živím se jako elekromontér, ovšem v trochu jiné oblasti, než jsou domovní instalace), a nevím, jak připravit rozvaděč na opětovné zaplombování, zda nasadit a přišroubovat zpět veškeré kryty, nebo nechat odkryté, aby si mohl technik zkontrolovat správnost zapojení (a ujistit se, že není nic připojeno před elektroměrem).
Samozřejmě se můžu zeptat přímo distributora, ale nerad bych tam působil tak, že do doto lezu a nerozumím tomu :-D
Jedná o území distribuce EG.D, tak kdyby někdo věděl, budu rád :) na stránkách jsem tohle nenašel, jen že "přijede zaplombovat".

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

2x

Rozplombuj, proveď údržbu, vyměň co potřebuješ. Pak zakrytuj, zašroubuj, nachystej na plombu. Oznámíš že hotovo, oni přijedou a zaplombujou. Když někdy vyjímečně chystám rozvaděč známým atd. (není to má práce ale mám paragraf 8), tak montuju i ten průhledný plastový kryt, zašroubuji mosazné distance a natočím je přímo pro provléknutí plomby. Pak jen oznámím hotovo. Co s tím pak dělají oni, mi je jedno.

hodnocení

Díky. Je pravda, že kdyby si to chtěli zkontrolovat, nic jim nebrání si kryt zase sundat.
petrovic

Nemáte zač. Když budou chtít, podívají se sami. ;)

hodnocení

2x
Prostě to nachystejte na zaplombování, hlavně nepoškoďte plomby na samotném elektroměru.
HDSku máte přístupnou, není zaplombovaná?
hodnocení

HDS je na sloupu za rohem, do té vůbec nepolezu.
Polezu jen do měřené části elektroměrového rozvaděče (vlevo deska s hlavním jističem a elektroměrem, vpravo PEN můstek, vývod pro dům a jistič pro zásuvku, který potřebuju vyměnit), tak pouze do té části vpravo, která je ale taky pod plombou.
Uvidíte sám co vše naleznete po odklopení desky.
S možností nutnosti odpojením přívodu v HDS musíte počítat, při nejhorším volejte poruchovou linku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]