Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Click Vinyl - zvuk křupání po pokládce

Od: duran* odpovědí: 13 změna:
Ahojte, položil jsem na Fermacell desky Vinylovou podlahu ( hornbach.cz/... ) s 1mm podložkou pod vinyl ( hornbach.cz/... ). Problém druhý den po pokládce a instalaci lišt je, že vinyl v několika místech křupe při chůzi, jak sáček co má praskající kuličky, jen ne tak hlasitě.
Nevíte kde může být problém? Povrch by měl být rovný. Může to dělat podložka? Zbavil jsem se laminátové podlahy kvůli šílenému praskání, vyházel parkety a začal od betonu s Fermacellem a teď tu mám praskání znova, jen ne tak intenzivní ‍♂

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U nás to za pár dnů přestalo
duran*
hodnocení

Taky to křupalo a přestalo, jo? Tomu se až věřit nechce, u laminátových podlah to je naopak, z počátku lehké křupání a časem to je už rozkřupané úplně.
Jaký máš podklad a jaký vinyl si pokládal prosím?

Také si myslím, že ty zvukové projevy by se časem měly postupně vytratit, až si vše sedne. Zkuste na praskajících místech trochu pohupsat, co to bude dělat.

duran*
hodnocení

Zkoušel jsem už dupnout patou, pohoupat se, nic. Ono to nevypadá že by to nějak chodilo nebo se prohýbalo. Jen to prostě občas křupne a ty místa se dá vysledovat při chůzi.

Nejake tie m2 som uz polozil, ale ziadny laminat nikdy nevydaval zvuky, ani na zaciatku, ani casom. Podklad musi byt perfektne rovny, to je zaklad. Laminat som daval na 5 alebo 8 mm hobru a pod tym je OSB dve vrstvy, krizom, lepene a skrutkovane dokopy.

aa*
hodnocení

0x

Proč dáváte pod jmenovanou podlahu podložku?

Podle prodejce je podložka součásti vinylové podlahy, to znamená že se pod podlahu pokládá pouze folie – igelit.

Vinylová podlaha 6.0 Cowley

Při online objednávce podlah nad 15 000,- Kč je jejich doprava ZDARMA

Přednosti podlahy

Vinylová podlaha s Klick spojením
Lamela landhaus
Skutečná spára obvodová
Třída zátěže 42
Způsob pokládky Angle-Angle
Vhodné pro teplovodní podlahové vytápění
Integrovaná kročejová izolace

duran*
hodnocení

To jsem viděl taky, nicméně prodejce v Hornbachu říkal že ji dát můžu a nemusím. Vzhledem k tomu, že fermacellu desky měly občas po šroubech lehkou nerovnost, věřil jsem že podložka ten kousíček vyrovná. Zároveň bylo na krabici vinylu že může být podložka max 1,3mm (dal jsem 1mm). Otázkou je, jestli je tohle původ problémů.
aa*

Skoro každý laik (prodejce a řemeslník) Vám řekne: "to se ztratí, dělal to tak můj známý a bylo to v pohodě". Jenže podklad musí být pevný, čistý a hladký. To je základ každé kvalitně udělané podlahy.

duran*
hodnocení

Tomu rozumím, ale co tedy teď? Rozdělat všechny lamely a dát pryč podložku a lamely znovu složit jen na fermacell desky? Kdybych si byl 100% jistý že to pomůže, udělám to, ale jsem dost na pochybách.
aa*

Tady je každá rada drahá. Na sádrokarton jsem to nikdy nepokládal.

Na jiné podklady ano, ale vždy jsem položil folii – igelit, potom podložku (pokud není integrovaná) a podlahu.

Dodržel jste dilatační spáry­?

duran*
hodnocení

Ano ano, dodržel. Ještě jsem pro jistotu včera nakouknul za listy a nikde jsem neviděl že by se vinyl dotknul zdi. Měl jsem ho doma v bytě už týden v krabicích, takže byl aklimatizovaný a od pokládky se zdá že se nepohnul vůbec. V bytě mám teď konstantní teplotu

Praskání může být mezi Fermacelem a betonem - nepravděpodobné, a nebo mezi vinylem a izolací - pravděpodobnější. Fermacel je určen do podlah, jedná se o sádrovláknitou desku s určitou pružností a zároveň je i trochu měkký, tam podle mého nemá co praskat. Já bych půl roku počkal jestli praskání nezmizí, až pak bych vinyl rozebíral.

duran*
hodnocení

Taky myslím že u Fermacellu problém není, než jsem položil vinyl, několik dní jsem po něm normálně chodil a tento cvakavý zvuk to určitě nevydávalo. To mě napadlo taky, zatížit místnost skříněmi a vším, co v ložnici bude a zkusit chvíli počkat, jestli si to nesedne. Naproti tomu se bojím aby se zámky do té doby neporušily. Na druhou stranu, jestli to dělat nepřestane, tak to jedině vyměnit za linoleum, které jsem měl v bývalém bytě přes 10 let a bylo úplně bez problémů či nějakých pazvuků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]