Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z městského bytu

Od: sp* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,dostal jsem výpoved ze st. (mestskeho) bytu, za udajne pronajimani bytu.V byte jiz rok sice trvale nebydlim,ale najem radne platim a plnim povinnosti najemce. Sluzebne jsem casto na cestach,proto maod bytu klice kamaradka,bydlici pobliz, kdyz je potreba (odpočty vody,topeni, atd). Byty by melo mesto v blizké dobé prodávat, o koupi jsem projevil zájem.Je možné se proti této výpovědi nejak odvolat nebo jen přes soud (jak uvadeji ve výpovedi)? Jak postupovat? Moc děkuji za pomoc a rady!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcester*
hodnocení

0x
Někdo Vás zřejmě napráskal...první co byste měl udělat je podat odvolání i s důkazy že tam stále řádně platíte nájem,tzn.kopie SIPA dále že jste stále v trvalém pobytu na adrese bytu a také například čestné prohlášení že v bytě trvale bydlíte jen vy a nikdo jiný a jste na služebních cestách s tím že klíče má přítelkyně která má pobyt jinde a jen na byt dohlíží..stejné důkazy pak ihned předložte k podání žádosti řešení k soudu,protože pokud má na Váš byt již někdo zálusk na bytové radě se tím dále již nikdo nebude zabývat..hodně štěstí
sp*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď a za radu, zkusím podle toho jednat a uvidíme...Hezký den

hawatt*
hodnocení

0x
NENENE! Jestliže nepodáte do 60ti dnů od doručení výpovědi žalobu na neplatnost výpovědi u soudu, tak Vás vystěhují!
viz § 711 odst.3 obč. zák.
Písemná výpověď pronajímatele musí být doručena nájemci. V písemné výpovědi pronajímatele musí být uveden důvod výpovědi, výpovědní lhůta (§ 710 odst. 2), poučení nájemce o možnosti podat do šedesáti dnů žalobu na určení neplatnosti výpovědi k soudu, a pokud nájemci podle tohoto zákona přísluší bytová náhrada, závazek pronajímatele zajistit nájemci odpovídající bytovou náhradu.
sp*
hodnocení

Děkuji, mám ještě k tomu dotaz, nevíte, jak probíhá potom u soudu rozhodování v dané věci? Je to jen na základě mnou doložených důkazů, nebo se konají nějaká stání u soudu? Děkuji.
hawatt*
v tomto případě je vždy jednání u soudu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]