Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykroužení zásuvky do obkladu

Od: tomy odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, potřebuji vykroužit díry na zásuvky,v koupelně to šlo samo ale teď v kuchyni mám tvrdý a asi 8mm silný obklad 120x60 a jednu díru jsem kroužil hodinu
Tak se ptám jestli jsem to dělal dobře, respektive jak správně kroužit? Průběžně jsem místo i korunku poléval vodou aby se to chladilo občas jsem s vrtačkou kýval občas jel bez hýbání občas na nízké a občas na vysoké otáčky zkusil jsem i příklep
Tak nevím čekají mě ještě čtyři díry tak jak nato správně? Jaké otáčky? Příklep nebo bez? Kývat nebo nekývat? Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Chce to prostě trpělivost...Jsou obklady, kdy i korunka přímo určená na obklady se zapotí...Určitě bez příklepu.. Kývat trochu pomáhá...

Korunka nejlepší ta přímo do obkladů, tedy diamantová, né obyčejný jádrový vrták s vidiem do zdi...

Vykroužení zásuvky do obkladu

Tak, tak, presne toto, nie nieco, co ma 4 zubky a inak je to len kus plechu.

break
hodnocení

4x

Špatně. Nenamáčet, tlačit s citem a pomalý otáčky. Pokud už je tupá, tak vzít cihlu nebo pískovec a navrtat do něj pár děr a zase bude fungovat.

Bez příklepu. Vrtání a vykružovaní jsou rozdíl...

Včera jsem vrtal do žuly 10 mm dvě díry 55mm a jednu 35 a zabralo mi to max pět minut. Vykružovaky na flexu.

Mně nějak nejde dohromady ta flexa a pomalé otáčky :)
re4zon
Flexa a regulaci otacek neni nic neobvykleho..

to samozřejmě znám, ale i tak obvykle flexy začínají tam, kde běžné vrtačky otáčkami končí.

break

Vrtám to jen flexou na jedničku a pohoda.

A není flexa jako flexa.

Mám přechodku na ten flexový diamant pro uchycení SDS . Vrtačka s regulací otáček, předvrtat vodící díru a dá se s tím třeba metrová kamenná zeď .

break

Běžná vrtačka ti těžko utáhne tak velkej vrták , flexa vůbec. Na takovou hloubku už musíš mít hlavně vodou chlazenej vrták a vrtat úplně přesně. To se kousne jen jednou...

hodnocení

2x

Korunka je aka? Do obkladu by som pouzil korunku typu hladka rurka po obvode posypana diamantom, taka nepodporuje priklep.

tomy
hodnocení

Korunka je to přesně tato
Vykroužení zásuvky do obkladu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]