Zdarec lidi. Zajimalo by me kdyby člověk měl zajem o družstevní byt jak ho hledat? Pres realitku? Kde najdu seznam funkcnich druzstev. Pripadne kde najit realitaka pokud to ma realitka na starosti co nemá hvezdy ala supr hodnoceni jen z odkupu nemovitosti ale spis z prodeje.
ahoj, družstevních bytů je dostateki. třeba na sreality si zatrhnes druszevní vlastnictví a vyjedou ti už nabídky. Družstevný byty jsou o trošku levnější, než byty v osobním vlastnictví. Ikdyž v vdnešní době je cca stejná. U družstevního bytu nekupuješ društevní byt jako takový, ale členský podíl v bytovém družsvu a s ním práva spojeného s nájmem konkrétního bytu. Před koupí bych si každopádně ověřil : zda je splacena anuita, a stabilitu bytového družstva, závazky bytové družstva a jeho celkové hospodaření. A rozhodně si přečíst stanovy bytového družstva. Před měkolika měsíci jsem družstevní podíl prodal, ale družtvo bylo min 30 let stabilní a bez dluhů. Když bych ted volil, zda koupit byt družstevní, nebo v osobním, jednoznačně bych volil osobní .
Ano, prodej družstevního bytu je nesprávný výraz, i když se i v realitních časopisech používá. Pokud je však proveden úplatný převod členského podílu, nevidím pro budoucnost žádné problémy.
Vyfiltrovat si je v inzertních serverech. Ale nevidím moc výhod. Sice budu o něco levnější, ale nevezme si hypo. A ten kdo by mel případně pár mega v hotovosti asi bude mít u na dražší být v osobním.
No hotovost na hypotéku mam ale slušný byt se za nej koupit neda po absolvovani x prohlídek mi realitaci i cenu navysovali pokud jsem poukazal na umakartove jadro ci zastaralou el. Po uplatnění hypotéky bych nemel na rekonstrukci tu by mi nemuseli zvyšovat cenu a rekonstrukci bych mohl provest pokud by byla nutná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.