Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování a škrábání

Od: mettaxa® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám dotaz a budu vděčný za zkušenosti a odpovědi.
Měl jsem na jednom nebo dvou bílých nátěrech barevný a potřebuji tam dostat zase bílou. Rozhodl jsem se, že ty barevné barvy oškrábu a nové vymaluju bílou.
Jenže někde špachtlí nelze sundat jen vrchní barvu a člověk zajede až na omítk, takže vznikají takové nerovnosti, kde někde je již omítka a někde zůstává starší bílý nátěr. Lze tyto nerovnosti zarovnat a překrýt barvou novou? Nebo to prostě žádným způsobem nejde a fakt se musí všechno dojet až na omítku? Dekuji. Nechci vědět co je nejlepší atd. Ale jen zda se nerovnosti srovnají, když udělám například 2 nátěry.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Žádný nátěr vám nerovnosti nesrovná a pokud nechcete číst o tom, co je nejlepší, považuji tuto otázku za zodpovězenou a ukončenou.Hodně štěstí.

hodnocení

0x

Mozna bylo lepsi nic neskrabat a vymalovat. Ted uz jen diry presadrovat, pretmelit a vymalovat. Samotna barva nerovnosti a diry neprekryje.

olinl
hodnocení

0x

Oškrábat až na omítku a opravit bílou sádrou nebo u hlubších děr bílou sádrou s velmi jemným štukem nebo si s tim pohrát a nanášet barvu přesně do "prohlubní" a různě to štětečky a mokrým hadrem dolaďovat okolo. Zamaloval jsem tímto způsobem "kroužek", jakožto označení pro vysekání díry pro instalační podomítkovou krabičku (pro připravovanou a nerealizovanou zásuvku 230V), ale chce to trpělivost..

hodnocení

0x

Namočil a nechal odmočit před škrábáním?

jabraka*
hodnocení

0x

Samozřejmě ideální je ,nic neseškrabovat.na povrchu při nanášení nového nátěru sleduj i,zda se vrstvy neodlupují.Nátěr zkontroluji a případné drobné oděrky a puchýřky seškrábnu a uopravím nanesením finálky,sterky.nechám zaschnout a suché vymaluji,jen na opravených místech.V zásadě při malování nenechám zeď při malování moc promáčet,pak se nenabaluje na váleček.

ale přece jen preferuji tapety,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]