Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Chtěla bych vědět, jestli tou úhlovou pilkou můžu třeba zkrátit polici z té dřevotřísky A kterým kotoučem bych to měla eventuálně řezat. Chtěla bych si koupit nějakou lehkou, abych ji udržela v jedné ruce. Zase mne tady "raflo" předělávání a potřebuji do skříní poličky. Mám tady všelijaké ty desky z dřevotřísky, ale potřebuji je zkrátit. Pidlila jsem to pilkou na dřevo, ale nejde to, protože mně za prvé bolí ruka a za druhé je to křivé. Neradiďte mi jít do Obi a tam si poličky nechat uříznout na míru. To už jsem udělala a jsem spokojená, ale chybá mi ějaké a já bych zase musela někoho otravopvat, aby mne dovezl do jiného města, kde ten obchod Obi je. U nás není a já mám stejné desky doma, akorát je musím sama zkrátit. Děkuji za radu.
Takto sa to nerobi, na kazdy material a druh rezu je nutne vhodne naradie. Na tuto ulohu bud kotucova alebo kmitajuca pila, dalej potrebujete vodiace pravitko (alebo aspon druhu policu / dosku / nieco rovne) a svorky na upevnenie pravitka. Do flexy urcite kotuc na drevo nedavajte, mozete si vazne ublizit.
Dá se koupit řetězový kotouč, který je určený pro řezání dřeva, ale pozor - úhlová bruska má cca 11000 otáček/min., to se jednou rukou udržet nedá. Doporučila bych ruční kotoučovou pilu pro rovné řezy, případně přímočarou pilu, se kterou se dá řezat rovně i vyřezávat. Těžké rozhodování, používám obě
Frička je flexa? Já tím občas dřevo řežu, ale pouze nárazově, z lenosti, kotoučem, jaký tam zrovna je. Ten řetězový kotouč - toho se bojím. Kupte si mafla v tescu, kaufu a podobně. Stojí pár stovek, kolem litru, a na práci je o hodně šikovnější. A pokud to zespodu přišroubujete na desku a proříznete, získáte minicirkulárku.
Vzpomněl jsem si, docela dlouho zpět tady rádce Requied ukazoval kotouč do flexy, který uměl dřevo. Nebyl řetězový. Nedaří se mi to najít, asi to byla diskuze o těch řetězových kotoučích...
Orione, právě že nestačí. On ten člověk doporučoval konkrétní, odzkoušený kotouč, nic takového google nenašel.
OK, já mám tenhle a dřevo řeže jak ďas:
nako.cz/...
V nabídce jsou i kotouče s 2 - 4 zuby a omezovačem třísky, vhodné pro ty s méně pevnou rukou:
naradihornig.cz/...
Díky Hejkale, tady sice byly dvě hospody poblíž, ale obě už jsou zavřené. Ano, pamatuji si na tuto dobu a dokonce jsem tam myslím tenkrát našla snad instalatéra. Ale to už je tak 15 let. Dokonce tady byly i 3 truhlářské dílny, kam bych si mohla prkna odvézt na kole a oni by mi to zkrátili, tenkrát jsem to dělala. Ale tomu všemu už dávno odzvonilo. A nebylo to kvůli Covidu, prostě jedna po druhé zavřela, asi to synové nepřevzali, protože to byli staří truhláři a měli ty dílny u svých baráků. Je tady sice jedna, ale tam je pořád zavřeno a na dveřích mají napsáno, že jenom na telefonickou domluvu. Ale ti se zabývají výrobou kuchyní na míru a asi by byli naštvaní, kdybych si smluvila schůzku a pak chtěla jenom uříznout 3 poličky a ještě z donešeného materiálu.
Někde si to nech uříznout. Myšlenky na flexu - na to zapomeň, když máš problém řezat ocaskou tak je to tak aby ti skočila do ksichtu nebo fikla šlachy na předloktí (bez legrace)
Jinak nejjednodušší je asi mafl a vodicí lišta. Ale chce to někoho kdo ti to aspoň ukáže jak ho držet atd. Hodinový manžel, někdo z rodiny kdo umí atd... Ne lempl kterej neumí nasadit dveře, vylomí pant a ani to po sobě nenechá opravit Vylomený z kovových futer = svářečka, přivařit zabrousit natřít...
No jí tou pilkou ocaskou řezala docela v pohodě, ale zašantročila jsem někam ty řezací listy a koupila tady v železářství nové, které mi doporučili. Ale ty teda vůbec neřežou a pilka se klepe a drnčí jako blázen. Schválně posílám fotku. Teď jsem si na internetu objednala jiné, ale co mne překvapilo je to, že za ty 3 plátky jsem dala v železářství asi 120 a teď jsem za 2 plátky na obyčejné dřevo zaplatila 197 Kč. a na mokré dřevo 2 plátky 247 Kč. a to jsou v nějaké akci. Ale jsou do té mé akumulační pilky od Bosch, tak snad budou už kvalitní a budu s ní zase moci v klidu řezat.
Suzymon, já ty plátky kupoval minulý týden. V obchodě s vercajkem, dva plátky na železo od Bosche, cena dvě stovky celkem... OBI zkouší jeden plátek za 399Kč!
Ano i taková cena na mne na internetu vyskočila. Proto jsem usoudila, že ty co jsem koupila tady v tom železářství, budou asi nekvalitní, když byly tak levné. A jiné železářství tady poblíž nemám. Tak jsem moc zvědavá, jak budou řezat ty, co jsem si dneska objednala.
S tou ocaskou by taky melo jít řezat podle lišty, stačí prkno a dvě svorky.. Proti vytrhávání třísek pomůže místo řezu přelepit papírovou páskou
Tak já mám přímo v blízkém sousedství. Navíc je to syn mé kamarádky, ale on je bohužel skoro pořád pod vlivem alkoholu a ten by to neuřízl rovně. Jednou jsem potřebovala nasadit docela těžké dveře, protože jsou na 3 panty. Chtěla jsem mu pomoci, ale naštvaně mi řekl, že to zvládne sám, no a podařilo se mu vylomit ten horní pant z kovové zárubně, takže od té doby už nemůžu dveře zavřít, protože jsou zkřížené. Takže na něj bych se opravdu už s ničím neobrátila. Ale to nevadí, já už jsem to před chvílí vyřešila. Jednoduše jsem vymontovala dvě police, které už v té skříni byly, ale nebyly na pro mne vhodném místě a posunula jsem je tam, kam jsem potřebovala. Ty skříně jsou vestavěné a já si napřed ani nevšimla, že jdou ty police vyndat, protože jsem si nevšimla, že ty šrouby jsou "zaslepené" takovou tou krytkou ve stejné barvě dřeva. Takže jsem jenom vyvrtala dírky tam, kam jsem potřebovala a police přesunula. Sice mi jedna chybí, ale není to urgentní a tu příležitostně dokoupím raději v Obi, až tam zase někdo pojede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.