Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce stropu

Od: marek1991 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chystáme se provést rekonstrukci místnosti v starém cihlovém domě. Mám v místnosti strhnout rákosové stropy nebo je nechat když jsou v pořádku? V rekonstruované místnosti chci provést sdk podhled a strop snížit o cca 50 cm. Jakou izolaci dát do podhledu a v jaké tloušťce? Mám umístit do podhledu parotěsnou fóliii? Nad místností je další místnost ve které se nyní netopí, ale v budoucnu bude. Na stránkách Isoveru jsem se dočetl, že pokud je na druhé straně podhledu či příčky teplota obdobná, není třeba aplikovat parozábranu, ale nevím jestli něčemu uškodím pokud ji tam dám. Jedná se o cca 100 let starý nezateplený cihlový dům. Předem děkuji za odpovědi Marek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rákosové stropy strhávat nemusíte, parotěsnou fólii tam dejte. Pokud se nad stropem bude i nebude topit, tepelnou izolaci doplňte, odhadem cca 4-8 cm.

marek1991

Děkuji za radu.

olinl
hodnocení

0x

Strop můžeš nechat, pokud se vyloženě neprohýbá (narušená konstrukce dřeva), jinak kousek osekat a podívat se na příčinu "poruchy". Parotěsku dej, nic tím v tomto případě nezkazíš. Tu tepelnou izolaci bych dal také, v případě že se nad místností bude topit, bude sloužit spíš jako zvuková izolace. Nevím co jednou bude a jaké jsou vedlejší místnosti, dal bych klidně i 10-12 cm "průměrné" vaty, podle finančních možností.

marek1991
02.04.22 10:21

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]