Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhlazení panelu v bytě

Od: libor007® odpovědí: 12 změna:
Přátelé, máti potřebuje po seškubání tapet vyhladit pro malbu panel s malýma hlubšíma ďubkama v omítce. Bude se nově malovat. Jaké by bylo nejjednodušší řešení pro laika s ohledem na slušný výsledek při menších nárocích na zkušenosti? Štuk asi sama nezvládne, není něco blbovzdorného? Díky za tipy.
Vyhlazení panelu v bytě

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

7x

Sádrovej tmel...zajeď do DEK tradu a podle potřebného množství kup DEK Finiš dek.cz/...

...je to primárně finální sádrová pasta na sádrokartony...ale tohle to udělá taky...já tím spravuji u našich všechny stěny..nic blbuvzdornějšího není...je to lehce brousitelné, lehce natahovatelné..opravitelné...nespotřebované množství stačí, aby bylo dobře zadeklovaný a v teple...jinak se to nekazí..je to rozmíchaný, takže odpadá i dávkování na přesnou konzistenci...

hodnocení

Tak to by mohlo tedy jít stejně dobře s plastickou sádrou... Taky se dá namíchat na štukování. Pracuje se s ní fajn...
krtek6

plastická sádra, sádrovej tmel..říkej tomu jak chceš...je to to samý...prostě sádra co netvrdne a neschne pár sekund po namíchání...tzv. stavební nebo modelářská...to jestli koupíš rozmíchanou viz. DEK finiš nebo podobné produkty nebo pytlovanou je buřt...u těch primárně určených na SDK ta namíchaná konzistence má něco do sebe...ale pozor! je to fakt jen na tenkovrstvé stěrkování...pokud chceš silnější vrstvy je nutno koupit pytlovanou a udělat si konzistenci hustější..

jabraka*
hodnocení

0x

chceš - li pěknou,hladkou stěnu,pak povrch vybruš brusnou síťkou(nejlépe mírně vlhký povrch) a nalep kvalitní tapeu-.

JABRAKA

joudic*
hodnocení

0x
smichat jemny kupny stuk v kyblu s dlouho tuhnoucim tmelem na sadrokarton do konzistence husteho primalexu v mensim kybliku nebo plastove mise, sirsi placaty stetec a kazde namoceni pekne rozmydlit do ztracena, za chvilku mate celou zed, neni treba zadne namahave dupani a vysledek je po vymalovani supr s peknou texturou zdi
01.04.22 22:43

*zed*

joudic*
hlavne, ze vase "rada" ji k necemu je, narozdil od me prakticke, lety proverene odpovedi, kterak jde jednoduse nastukovat sadrokarton a bez bordelu, aplikovatelne i zde na panel. Jedine pozadovane skills je schopnost rovnomene roztirat stetcem a 2 petikilove kybliky ze stavebnin.

hodnocení

0x

Já jsem si celý život malovala sama. Já bych zvolila cestu nejmenšího odporu. Já bych štětkou nebo válečkem namočila zdi a širokou špachtlí bych vyrovnala co by šlo. Vidím na fotce kousky, zbytky tapet? Ty bych lehce seškrábla. Ale musí to být mokré. nejspíše bych do té vody rozvařila kouek mýdla s jelenem. Tím bych zdi současně odmastila. Nechat uschnout a pak normálně vymalovat. Nějak tak podobně jsem to už udělala a bylo to fajn.

doplněno 01.04.22 10:00:

Krtku, to je sice pravda, ale ty díry nejsou veliké. Ďulíky po vymalování vůbec neva. Po ženské se nemůže chtít, aby natáhla novou omítku. A cesta nejmenšího odporu je už odzkoušená. :-D

krtek6

tady se, ale neřeší malování, ale tmelení...malováním díry nezacelíš...

krtek6

asi máme každej jinej standard...mě teda velké přijdou...cestu nejmenšího odporu můžu volit někde ve sklepě, garáži nebo místnosti, kde je to jedno např. špajz...ale určitě ne va chodbě, kuchyni, obyváku v pokoji...pak to všude nemá vypadat...každej si pak hraje na hogo fogo s mobilem, televizí, autem...ale obyčejnou stěnu nebo nevím co, třeba záchod nebo něco jinýho má jak před 80rokama..*nevi* za mě teda takové řešení "aby to bylo teda ne"*stop*

hodnocení

0x

Jako laik to nezvládnete bez zkušeností na 100% výsledek. Já to dělám tak, že povrch lehce napenetruju a pak dávám 2 vrstvy sádrové stěrky . Osvědčil se Devoskyt střední zrnitosti a finální vrstva se hladí speciální houbou. Nic se nebrousí. Výsledný povrch je dokonale hladký jako sádrokarton. Devoskyt se sežene v AAA barvy, hobby řetězce mají také stěrky ale horší kvality.

krtek6

Devoskyt, Stěnusprav, DEK Finiš...ono je to vlatně furt to samé akorát pod jiným obchodním názvem. Furt je to sádrová stěrka ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]