Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu jakým způsobem opravit díry po krupobití na plast.trapézové vlnité desce.Existují nějaké záplaty?Děkuji za radu. M.L.
První vtipná odpověď co mne napadla: polož na to ještě jednu stejnou desku amáš to opravený.
Píšeš že je to plastová trapézová vlnitá deska. Nevím jestli něco takového existuje (neznám celý sortiment). Ale slyšel jsem buď o trapezových deskách a nebo o vlnitých deskách.
Vždycky záleží na tom, z jakého je to materiálu.
Já mám doma sklolaminátovou vlnovku a tam by nebyl problém vzít pryskyřici, tkaninu a zalaminovat to.
Pokud je to plast, tak s tím se asi nic pořádně nespojí. Kromě toho je tam velké tepelné namáhání a velké rozdíly teplot a tedy i roztažnost materiálu.
Pokud ti nezáleží na vzhledu, tak kup pancéřovou lepící pásku, prostor kolem děr odmasti a zalep tou lepící páskou.
Pokud to má nějak vypadat, tak asi nebude jiná možnost, než ty děravé desky vyměnit za nové. A vybrat takový materiál, který odolává i kroupám (do určité velikosti).
Nejsem si vědom, že by se prodávaly nějaké záplaty pro tyto případy. Trapézové plastové desky jsou nejčastěji z polykarbonátu. Když díru začistíte a jemným smirkem zmatníte kruh/čtverec kolem díry, tak to lze zalaminovat epoxidovou pryskyřicí a kruhem či čtvercem záplaty z nebarvené textilie (skelná tkanina, netkaná textilie). Bude to průsvitné, ale samozřejmě to bude vidět. Také lze čirým epoxidovým lepidlem přilepit záplatu vystřiženou z PET krabice či láhve (je nutno lepenou stranu jak záplaty, tak desky zmatnit jemným smirkem), to by bylo vidět o něco méně. Lepší by asi bylo desky vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.