Nejste přihlášen/a.
dobrý den
přemýšlim o koupi nějakého ohniště na zahradu, bohužel nechci moc drahé (prostě na to nemám), ale i tak bych chtěl aby mi posloužilo. Ale nebudu v tom topit denně ani obden. Chtěl bych se zeptat jestli síla stěny 1mm je ok (z praxe někdo) nebo je to prostě málo a raději vybírat 2mm a víc? 1mm se propálí nebo ...? np něco jako toto, sice zde nepíše sílu stěny, ale z jiných stránek jsem podobné ohniště viděl a tam to psalo.
děkuji za rady
Mám to teď přes zimu zaházené ve stodole. Minulý i předminulý rok jsme intenzivně bourali a stavěli a nebyl na pohodu čas.
Spodní disk je 14" ze Š100, centrální otvor jsem zmenšil předělením kouskem pásoviny a po obvodu má disk jen úzké štěrbimy, kterými téměř nic nepropadne. Ten má navařené cca 25 cm nožky Na něm sedí tuším 13" disk z jiné škodovky. Vypadá to dost podobně, jako na přiloženém odkazu, jen mám nožky dál od sebe kvůli stabiitě a menší přikládací otvor a disky na sobě jen položené, protože po lehkém oklepání okraje pasují. A na tom položenou kovovou mřížku na opékání. Ničím jsme to nenatíral, nemám to na parádu a nechci riskovat uvolňování nějakých látek, jen jsem první táborák rozfajroval,a by se barva opálila a druhý den barvu oškrábal drátěným kartáčem. A pak ještě pro jistotu jeden větší táborák bez opíkání.
disk z osobáku nebo dodávky? to je asi hlubší...
natíral jste to něčím? aspoň zvenčí?
dáváte dolu něco proti odpadavání popela na zem přez díry v disku?
dal by jste prosím foto?
díky
Co třeba něco podobného, případně se tam zajít podívat...zkuste zavolat, dohodnout se na typu, provedení...
Tělo ohniště je dostatečně vysoko nad terénem a nehrozí tak poškození podkladu pod ohništěm. Zde více typů...
Místo odběru zboží Český Těšín
Sklad WALMARK – Aga24
Ul. Nová Tovární 1940/85
Český Těšín 73701
Česká Republika
GPS: 49.7318899,18.6243158
Pracovní doba:
Pondělí - Pátek 8.00 - 15:30 hod.
Odpolední pauza: 12:00-12:30 hod.
Telefon:
+420 777 608 982
+420 775 775 791
Nebo ze silnějšího ple/... ale poměrně levné... Kulaté ohniště s průměrem 50 cm a hloubce mísy 13 cm je vyrobeno z oceli o tloušťce cca 2,5 mm.
Až teď jsem se podíval na váš odkaz...
tak třeba ten odkaz co jsem dal? topit uhli nebo dřevo a na opekání párku nebo nějaké maso na roštu nebo zelenina. Nic extra, žádné bukové dřevo. Drahý je víc jak 2000,- s roštem
ohniště Hermes - síla oceli 2,5mm, celková výška 31cm - to by už asi nemělo vypalovat trávu, to bude od spoda cca 20 a to už je vysoko...co myslíte? děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.