Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám nový elektromotor 2,2 kW, 1 447 ot/min, motor má psaných 10,7 A, k tomu nové čerpadlo třístupňové SVA 32 2,05 kW, 1450 ot/min. Na zahradě mám hlavní rozvaděč s počítadlem a z něho vedený kabel do podružného rozvaděče. ( vše na fotu). Na motorovém jističi je 15 A. Jde mi o to, zda budu moci zapínat čerpadlo tímto jističem, nebo si budu muset dokoupit tzv. Motorový spouštěč. Pokud ano, tak jak silný. Prosím přesný název. Vím že slouží k ochraně motoru před přetížením a případném výpadku fáze. Děkuji za opravdu přínosné rady.
Rada dobra, plne suhlasim, len sa obavam,ked pan uvidi rozpocet za komplet rekonstrukciu, tak neurobi nic.
To někdo napsal volovinu. Takový údaj na štítku není. Když se toto čerpadlo prodává i s motorem, tak se udává maximální proud 4,8 A.
pumpa.eu/...
Když budete chtít spouštěč, tak kupte s rozsahem 6 - 10 A.
Třífázový motor 2,2 kW nemůže odebírat proud 10,7 A, ale z jedné fáze maximálně 5 A. Kde je ten údaj napsaný? .Z popisu není zřejmé, kde máte umístěný ten motorový jistič 10 A co je na první fotce. Je zapojený ještě za jističem ITV 16 A? K čemu je na tom podružném rozvaděči vypínač? Motor můžete naprosto bez obav zapínat jističem, ten však k vypínání není určený. Teprve až kdyby se rozbil, tak ho můžete nahradit vypínačem nebo mnohem dražším spouštěčem. Prvořadě ale není nutný. Jestli u čerpadla nejste, tak bych zvážil časové relé.
Fotky jsem poslal. Co se týče 1. snímku, tak to je hlavní vypínač na rozvaděči u hodin mimo zahradu.
Z popisu fotek nejsem schopen při nejlepší vůli pochopit, jak jdou rozvaděče a jisticí prvky za sebou. Můžete to popsat od hlavního jističe před elektroměrem až po vývod k motoru?
Tak ještě jednou. V klasické kapličce u zahrady je hlavní jistič 10A a tři pojistky ve spodní skřínce. Na zahradě mám svůj malý rozvaděček s jističi a vypínačem ( na snímcích.) Odsud pak vedou všechny rozvody i k motorové zásuvce. Snad už je to jasné.
Istic je tam kvoli kablu, nie kvoli spotrebicu. Motorovy spustac sa dimenzuje podla prudu motora, je tam nastavovacie koliesko, cize kupite taky, aby vasich 10A bolo v rozsahu regulacie.
Celkovo ale ta instalacia posobi muzealnym dojmom, tie stare bakelitaky maju svoje odzite a nemusia fungovat spravne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.