Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena energii

Od: kveta85 odpovědí: 3 změna:
Zdravím, mám prosím na Vás dotaz. Vím, ze mi teď těžko poradi ale přece jen to zkusím. Ceny energii rostou atak zacinam hodně přemýšlet o fixaci cen, jak u elektřiny tak i u plynu. Hrozné váhám zdali to risknout a zavázat se třeba na ty 2 roky. Spotrebu máme vysokou tudíž u plynu nám děla u plynu nárůst cen o 30 tis za rok a to je za nynější ceny, pokud ještě porostou bude to mnohem více. Takže vůbec nevím…

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedělal bych to. To, že momentálně zkrachoval velký obchodník a ostatní vybírají vysoké zálohy nic moc neříká o tom, jaké bude konečné vyúčtování a vůbec nic o cenách za dva roky.

hodnocení

0x

V této chvíli je to těžké poradit. Kdybyste se zeptala loni, ještě před tím krachem BE a tou katastrofou co pak nastala, tak bych Vám jednoznačně odpověděla, abyste si cenu zafixovala. To jsem ještě já tenkrát stihla u ČEZu, a naštěstí jsem si vybrala 3 roky. Ale i tenkrát hodně lidí říkalo, že je to fixování ceny blbost. Já to za blbost nepovažovala a vždycky jsem měla fixaci na 2 roky a nemohla jsem si ani v nejmenším stěžovat. A že jsem si to loni zafixovala na 3 roky bylo proto, že jsem si úplnou náhodou pročítala nějaké stránky o tom, že se chystá zdražovánání elektriky a protože mi právě tou dobou končila fixace, tak jsem si prostudovala nabídku a rozhodla se pro ty 3 roky. Ale to bylo měsíc předtím, kdy ještě nikdo vůbec netušil, že padne BE a že lidé budou muset využívat služeb DPI a že cena energií bude tak šíleně stoupat. Jenomže ani v dnešní době se neví, co všechno se ještě může stát. Akorát je dneska třeba daleko větší obezřetnosti a dobře si vybrat, u koho a za kolik a za jakých podmínek, si cenu zafixovat.

jenda22
Jsou jen 3 dodavatele, kteri pravdepodobne vydrzi. Cez, Eon, Pre. Ostatni odpadavaji jeden po druhem a bude to pokracovat. I Eon uz v Nemecku temer panikari. Cez vyrabi levnou elektrinu a nam ji prodava za burzovni cenu. Vse je spatne. Usa roky odrazuje od ruskeho plynu a Eu delala presny opak. Zamer, naivita pod tlakem ekologu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]