Dobrý den rád bych se zeptal na vaše názory na pozemku vedle nás má vzniknout patrový rodinný dům o třech bytech, podepisoval jsem situační plánek kde domek je vzdálený 10 m od společné hranice pozemku v situačním nákresu bylo uvedeno tepelné čerpadlo přímo typ nibe f2120 -10 které sám mám akorade ne 10 ale 8 kw. A vím ,že je velmi tiché toto jsem i podepisoval v situačním plánku mohu se zeptat kdy by soused toto nedodržel a nahradil toto tiché tepelné čerpadlo nějakým jiným jak dále postupovat nechci mu samozřejmě dělat žádné problémy řešil bych jen v případě pokud by toto tepelné čerpadlo byl nějaký šmejd a bylo velmi hlučné že by nás v létě obtěžovalo na zahradě, sám jsem před pár lety domek stavil takže předpokládám že na tento typ tepelného čerpadla musí mít i dokumenty s akustickým hlukem a výpočtem pro hygienu děkuji
Od toho co jste sousedovi podepsal jste si měl udělat kopii.
Pokud by soused nahradil TČ jiným typem, který by byl horší a obtěžoval by Vás, potom by se (když pominu dohodu) muselo vše řešit přes SÚ a hygienu, měření...dokazování.
Běžné (dobré) TČ by Vás ale v létě rozhodně rušit nemělo.., v létě nění ani slyšet.
Ano,to jsem měl...to máte pravdu,ale neudělal ja blbec...ale měl tam typ nibe f2120 to mám taky a od jara do podzimu absolutně pár metrů od něj není vubec slyšet... navíc 10 metru je docela dost a na hranici je jeste pletivovy plot s tkaninou a thuje, předpokládám, že úřadu předloží mnou podepsaný situační nákresek a nebude to jinak falšovat a davat do situačního plánku s mým podpisem jiné TČ ja si pamatuju že ja na to své TC musel mit také hlukovou studii.kde byl graf hlucnosti do kolika metrů dosahuje akustický hluk
Teplou vodu zřejmě bude také dělat,jedna se o patrový domek 12x 12 metrů přízemí plus patro. Valbová střecha.cihly zřejmě Heluz ,nebo prostě keramické cihly, zateplení polystyrenem. Ano dobrý postřeh,bylo tam nibe f2120-12 já mám 8 kw a vím že když jsem koukal na google tak že je to mašina o třídu výkonnější nez ta má a to máte pravdu, že je to ta 12 kw...byty tři jeden pro majitele na stranu k nám zbytek dva byty na pronájem na druhou stranu...stavba odstup 10 metrů od hranice pozemku bez asi 25 cm.
Ano, tak to by odpovídalo tomu, že to snad i někdo počítal a navrhoval.
TČ bude tedy využito na "110%", ale někdy to prostě je dilema.
Věřte že to bude OK..
Neděste se dopředu a počkejte jak to dopadne.
juelen
Snad ano,soused sám říkal,ze v případě hluku zbuduje nějakou zídku,nebo už sám věděl o krytu na TC ktere instaluje výrobce pro snížení hlučnosti,pokud dodrží nibe,bude to v pohodě,pokud ne,reknu mu ze jsem podepisoval v situaci jine TC, tiché. Ať v rámci dobrých sousedských vztahu vybuduje opatření, případně budu nucen řešit přes stavební úřad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.