Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objednala jsem si zboží z jednoho eshopu. Měl by přijít balík na dobírku. Znamená to, že budu platit a při převzetí balíku na poště? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji.
Není to hloupý dotaz. Balíky lze přebírat dle domluvy různými způsoby. Bud´tedy dobírkou ( platíte při převzetí balíčku ), platba předem ( složenkou nebo převodem - nedoporučuji! ), platba po převzetí ( nejvýhodnější, platíte , až po rozbalení doma, a pak uhradíte složenku - nebezpečné pro zasílatele, ale nejlepší pro příjemce z e-shopu )
Já platím všude převodem předem a nemám jediný problém. A ještě ušetřím u tak na drahém poštovném. Něco málo také prodávám a lidé většinou také využívají platbu předem, až na vyjímky..
Taky radši volím platbu při převzetí Zaplatím si to co chci, nekupuji zajíce v pytli a nemusím pak řešit, že jsem někam poslala peníze a zboží nikde
Ta cca stovka navíc mi za stojí.
Jaktože nekupujete zajíce v pytli při platbě při převzetí. Chcete říct, že když přijede dopravce (ať už Česká pošta, nebo jiný), necháte ho čekat na chodníku u auta a vybalíte zásilku, a pro jistotu ještě sestavíte dle návodu a vyzkoušíte funkčnost? to snad ne ...
Tak například z praxe, co jsem opravdu kupovala Pytel granulí. Přivezli mi ho, chrastil a byl v odpovídající váze. Pračka. PPLka přijela, bednu jsme rozbalili v chodbě. Je pravda, že jsem viděla v tu chvíli pračku jen na povrchu,že to je to co bylo na obrázku, ale aspoň tak. Notebook. Přijeli, rozthla jsem si obal k originál krabici. Já spíš mluvím o mnoha a mnoha případech řešených na netu, že poslali peníze předem na účet a čekají měsíce na zboží, které nedostali, peníze zpět taky ne a obchodník nebere telefon.
Nechce se mi to hledat, je jich fakt dost.
tak třeba:
Platba a doručení zbožíZpůsob platby a dodání by vám měl být také znám předem. U neprověřených obchodů se vyplatí zvolit způsob platby na dobírku, tedy až po dodání zboží. Sleva za platbu předem je sice lákavá, ale nemusí se vyplatit. Dobírka je jistější a nákup prodraží asi o sto korun. Totéž platí při platbě kartou. - ze stránek zenyprozeny.cz/...
Moje zkušenosti - nakupuji a zasílám dost často:
Asi je jedno jak platíte, předem nebo na dobírku, když narazíte na podvodníka, máte smůlu tak, nebo tak. To je o výběru obchodu.
K přepravci:
Česká pošta je nejhorší možný převravce, volím jen tehdy pokud zásilkový obchod nenabízí jinou alternativu. Již 3x se mi stalo, že balík byl poškozený, ale určitě ne náhodou - to se pozná. Před převzetím doporučuji zkontrolovat balík ze všech stran zda není poškozen. Pokud ano - sepsat protokol a balík vrátit a raději čekat na vyřízení reklamace.
U PPL se mi nevyskytla závada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.