Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík na dobírku - kdy se zboží platí?

Od: josefin* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, objednala jsem si zboží z jednoho eshopu. Měl by přijít balík na dobírku. Znamená to, že budu platit a při převzetí balíku na poště? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

6x

Ano,je to tak jak říkáte.;)

Osobě za přepážkou ukážete lístek (ten co vám přijde do schránky s oznámením,že na poště máte balík k vyzvednutí) spolu s občankou.Zaplatíte požadovanou částku,podepíšete potvrzení o převzetí a následně vám bude vydán balík.

Možná,že jsem to napsal až moc podrobně.

osefin
23.03.10 20:09
hodnocení

Děkuji

hodnocení

2x

Dobrý den,

budete platit při převzetí, tzn. když Vám balík přiveze pošťák, zaplatíte to jemu, pokud si jej vyzvednete na poště, zaplatíte balík tam.

Horalové

standam*
23.03.10 19:50
hodnocení

1x

ANO

fidonet*
hodnocení

1x

Není to hloupý dotaz. Balíky lze přebírat dle domluvy různými způsoby. Bud´tedy dobírkou ( platíte při převzetí balíčku ), platba předem ( složenkou nebo převodem - nedoporučuji! ), platba po převzetí ( nejvýhodnější, platíte , až po rozbalení doma, a pak uhradíte složenku - nebezpečné pro zasílatele, ale nejlepší pro příjemce z e-shopu )

Já platím všude převodem předem a nemám jediný problém. A ještě ušetřím u tak na drahém poštovném. Něco málo také prodávám a lidé většinou také využívají platbu předem, až na vyjímky..

marenka*

Taky radši volím platbu při převzetí ;) Zaplatím si to co chci, nekupuji zajíce v pytli a nemusím pak řešit, že jsem někam poslala peníze a zboží nikde *zed* Ta cca stovka navíc mi za stojí.

roman07

Jaktože nekupujete zajíce v pytli při platbě při převzetí. Chcete říct, že když přijede dopravce (ať už Česká pošta, nebo jiný), necháte ho čekat na chodníku u auta a vybalíte zásilku, a pro jistotu ještě sestavíte dle návodu a vyzkoušíte funkčnost? to snad ne ...

marenka*

Tak například z praxe, co jsem opravdu kupovala *frajer* Pytel granulí. Přivezli mi ho, chrastil a byl v odpovídající váze. Pračka. PPLka přijela, bednu jsme rozbalili v chodbě. Je pravda, že jsem viděla v tu chvíli pračku jen na povrchu,že to je to co bylo na obrázku, ale aspoň tak. Notebook. Přijeli, rozthla jsem si obal k originál krabici. Já spíš mluvím o mnoha a mnoha případech řešených na netu, že poslali peníze předem na účet a čekají měsíce na zboží, které nedostali, peníze zpět taky ne a obchodník nebere telefon. *cert* Nechce se mi to hledat, je jich fakt dost.

doplněno 24.03.10 15:03:

tak třeba:

Platba a doručení zboží

Způsob platby a dodání by vám měl být také znám předem. U neprověřených obchodů se vyplatí zvolit způsob platby na dobírku, tedy až po dodání zboží. Sleva za platbu předem je sice lákavá, ale nemusí se vyplatit. Dobírka je jistější a nákup prodraží asi o sto korun. Totéž platí při platbě kartou. - ze stránek zenyprozeny.cz/...

laso
hodnocení

0x

Platit budeš při převzetí zásilky a to bud na poště nebo doma, záleží jak je domluvená doprava. Může to přivést pošta na tvou adresu, nebo to vozí PPL nebo podobné.

hodnocení

0x

Moje zkušenosti - nakupuji a zasílám dost často:

Asi je jedno jak platíte, předem nebo na dobírku, když narazíte na podvodníka, máte smůlu tak, nebo tak. To je o výběru obchodu.

K přepravci:
Česká pošta je nejhorší možný převravce, volím jen tehdy pokud zásilkový obchod nenabízí jinou alternativu. Již 3x se mi stalo, že balík byl poškozený, ale určitě ne náhodou - to se pozná. Před převzetím doporučuji zkontrolovat balík ze všech stran zda není poškozen. Pokud ano - sepsat protokol a balík vrátit a raději čekat na vyřízení reklamace.

U PPL se mi nevyskytla závada.

Balík na dobírku - kdy se zboží platí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]