Zdravím Vás, V kuchyni přestala svítit žárovka v jednom ze dvou stropních světel.Bohužel i po výměně žárovek je situace stejná. Zkoušel jsem roztáhnout kontakty v objímce, apod.samozřejmě bez efektu. Druhé světlo ovládané dvojitým spínačem je OK, takže tady by snad být problém neměl nebo ano? Každopádně po sundání světla ze stropu jsem zkoušel doutnavkou fáze a nesvítí žádný ze tří vodičů, což mně dost znepokojuje. Jsem laik, nicméně co by mohlo být tím kamenem problému?
Promerte jestli spina vypinac. Bude vadny jeden kontakt. Muzete zkusit prepojit vodice ve vypinaci na jeden kontakt a vyzkouset je. Pred prepojenim si vypnete jisticem proud.
Dobrý den, sejmul jsem kryt a klapky na spínači, na kontaktech svítí doutnák fázovky podle očekávání pro druhé světlo, zatímco u kontaktu pro inkriminované světlo fáze není...zcela laicky se mi zdá trochu poškozen fázový drát (viz foto)
Zkusil jste přehodit ty dráty, jak radí clas? Pokud ve vypínači při zapnuto na jednom kontaktu není fáze, je vadný. Co to je za značku? Nějak moc plastu na můj vkus. Baukvalita?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.