Koupili jsme starý dům. Mám vodoměr u souseda na jeho pozemku v šachtě. Soused tam má také svůj vodoměr. Dříve se to takhle prý dělalo.Dnes je to ale prý problém a podle zákona bych měla mít šachtu vlastní nebo překopat svůj vodoměr ke mě do baráku. Jak to tedy je.
I dnes se toto řešení občas používá. Nicméně vždy je to v případě, že každý vodoměr má svou samostatnou přípojku se šoupátkem. Dříve to bylo i tak, že byla jedna přípojka a více "hlavních" vodoměrů. To už by dnes nikdo nepovolil.
Nejen přípojky vody šli po cizích pozemcích, ale dneska se to již nedělá, kvůlu hádkám sousedů.
Podobné jsem řešil před 10 lety, kdy vodoměr i vedení šlo z hlavního řádu k sousedovi a odtud po jeho pozemku k nám. Musel jsem to předělat na náš pozemek z hlavního řádu, neboť vedení bylo již zkorodované, nebo zrezivělé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.