Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytopit garáž?

Od: majitelgaraze odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Potřebuji nějak vytopit v garáži, mám k tomu jeden důvod který není podstatný ale pokud by vás zajímal, klidně napíši.

- Elektřina tam není, žádnou přípojku budovat nebudu

- Generátor je velmi drahý a na jedno malé topeníčko zbytečný

- Kamna ani krb tam být nemůžou

- Našel jsem návod na topení z čajových svíček a květináčů, ale to nemohu nechat bez dozoru (né pustit a jít, ale jen třeba do obchodu nebo tak)

- Napadlo mě toto: koupit tuto powerbanku rcprofi.cz/...

a toto topení mediashop.cz/...

A zapojím to do toho a topím. Bude to fungovat? Garáž má 18 m2

Děkuji za vaše názory a odpovědi, a klidně si nechám poradit i jiné řešení než je toto

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na nějaké svíčky či powerbanku zapomeňte. Jediné řešení pro vás bude propan-butan bomba a plynový přímotop. Bylo by samozřejmě vhodné přivést k hořáku vzduch zvenčí, třeba nějakou krabaticí (trubka).

doplněno 25.03.22 12:27:

V žádném případě nepoužívejte plynový přímotop v uzavřené místnosti když tam jste přítomen. Hořák vytváří CO2 a mohl byste tam klidně umřít!

Co použít vafky na PB bombu? Ekonomika provozu mizivá, ale v případě možnosti umístění na venkovní zeď pro občasné topení OK

hodnocení

2x

Z té powerbanky můžete odebírat max.100W...

Topítko má 400W.

Ale tak jako tak tím nevytopíte zhola nic..., to je zcela bez šance.

Však bude topiť okrem topítka aj powerbankou. :)

hodnocení

1x

Našel jsem návod na topení z čajových svíček a květináčů***to nikdy nevytopíte, bude to brát hodně kyslík.

elektrika není, komín taky ne, takže buď t oto:
ale je opět problém s výměnou vzduch. Každou hodinu vyvětrat, a dodat kyslík, aby topidlo topilo.

krtek6
hodnocení

1x

Autobaterka a Naftové topení z Aliexpresu odpovídajícího výkonu...

hodnocení

0x

Ta power banka je totální nesmysl. Napadá mne pouze PB topidlo ev nějak upavit bufík z auta.

jabraka*

Garáž se dá vytopit i vodou.

Ale z tepelných zdrojů snad jen solárním panelem na střeše.Nebo tepelným čerpadlem,ale to asi bez přípoje el.sítě nejde.

Ta voda mne taky napadla, ale když tam není elektrika tak jsem předpokládal, že tam nebude ani voda.
zam

Řek bych že s tou vodou je ironie např. při povodni.

hodnocení

0x

A co vás nutí topit v garáži? Otevřený oheň v garáži je proti předpisům!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]