Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevnější beton

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Když do pytle betonové směsi při zpracování se přidá trochu čistého cementu, tak bude mít výslená směs po zatuhnutí vyšší pevnost?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Obecně u dobře namíchané profi směsi pevnost naopak snížíš.

Smysl má spíš použít hotovou směs s vyšší pevností.

hodnocení

2x

S velkou pravděpodobností ano, a s velkou pravděpodobností docílíte jen nevýznamné navýšení pevnosti. Pokud odmyslíme složení (kvalitní cement a kamenivo), tak pevnost betonu nejvíce ovlivňuje tzv. vodní součinitel. Čím méně vody do betonové směsi dáte (musí se zachovat minimum), čím lépe směs zhomogenizujete a čím lépe ji zhutníte, tím bude beton pevnější, a to klidně dvojnásobně oproti lajdácky udělanému betonu.

break
hodnocení

2x

Zbytečný. To bych raději míchal beton komplet

hodnocení

1x

Teoreticky ano, ale ve skutečnosti to nepoznáte a je to zbytečné. Páč vetšinou jsou pytlované směsi na vysokou pevnost. Kolik je trochu?

hodnocení

Šufan do 25 kilového pytle.

Jelikož jsem prodával čtyři velikosti šufanu, tedy fanky, stejně nevím kolik to je, a důvod proč?

hodnocení

To byl názor drahé polovičky a stejně jsem nakonec do směsi žádný cement nepřidával.

Drahé polovičky se mají poslouchat, ale udělal jste dobře.

hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale kdysi mi starý praktik řekl - nikdy nemíchej cementy různého druhu, či typu dohromady. Mají různou rychlost tuhnutí a betonová směs pak bude strhaná.

Nesmysl. Cementové směsi se nemají míchat bezhlavě, ale směs dvou portlandských cementů není problém. Dělá se třeba i sádrobeton, ten by se dle vaší teorie musel roztrhat na hadry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]