Nejste přihlášen/a.
Pomohla by treba drenaz, rekl jak hluboka, skladba apod***drenáž nikdy nepomůže vysušit zdivo, je to proti fyzice.
ráda našla někoho, kdo tomu fakt rozumi***soudní znalec v oboru izolace staveb, popřípadě hydrolog. Ale to je za prachy...
...že vlhkost jde zespoda/z boku***neznám Vaší stavbu, ale vlhkost jde vždy zespodu a z boku, pokud je terén nad podlahou.
Realizacni firmu nechci, bude doporucovat co se jim vyplati***chyba, pozvěte 5-8 firem, aby navrhli řešení dle místního šetření. Pak můžete konzultovat co se dozvíte.
Odborník je ng. Michael Balík, CSc. který napsal mnoho knih..
Jaktoze drenaz nepomuze? ***Drenáž pomáhá při melioraci pozemku, kdy je podloží silně podmáčené, to ale u Vás určitě není.
Dost jsem na ni sazela. Proc ji teda lidi delaji? Nekteri tvrdi ze i pomaha. ***Spousta lidí již podobně uvažovala, někteří i provedli, ale výsledek byl krátkodobý, spíše nebyl.
--------
Spoustě zákazníkům, kteří chtěli nopovku a drenážku jsem položil dotaz, kam se dostane voda, která naprší na pozemek? Zkuste mi, prosím, sdělit, jak se vysuší zemina nad trubkou, jak zabráníte dešti?
O dotyk mokré zeminy a neizolované stěny (nopovkou) zatím nejde.
Jedině ta vodorovná hydroizolace, začít alespoň podlahama v místnostech i sklepě. Se sklepem je nejvíce práce (moc novostaveb rodinných domků ho nemá), ten váš neodizolovaný se musí nechat lehce provětrávat "průvanem" přes celou místnost, aby vlhkost šla pryč, jinak to leze do zdí, do patra. Jak tu někdo už napsal-někdy je lepší zbourat celou barabiznu a postavit to "dnešními technologiemi". Po odizolování můžete zateplit, vyměnit okna, dveře..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.