Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy musím vyměnit kotel

Od: nkm odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám kotel od roku 1995 na pevná paliva. Našla jsem v zákoně o ochraně ovzduší § 39, že ho mohu mít do 31. prosince 2022. Všude ale čtu něco o 1. září 2022. Neuměl by mi to někdo osvětlit? Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

mělo to být v září, ale s ohledem na aktuální situaci můžete klidně počítat se zářím 2030..

Vidím to tak nějak podobně...

Buď bude tazatel dodržovat všechny normy, zelená nařízení a zmrzne...

Nebo se zachová dle zdravého rozumu a přežije.

asd1
hodnocení

0x

Teoreticky do září, prakticky dokud tě někdo nenapráší s fotkou čoudícího komína a město nebude chtít vidět revizi.

Moderní kotle mají výrazně vyšší účinnost než čoudítka třídy 1 apod., tak to zdánlivě vypadá draze ale zaplatí se to na spotřebě, při výhledových cenách paliv max. za pár let..

hodnocení

0x

Od září, ale klídek.

Pokud kotel opravdu nepotřebujete nový, zatím to nemusíte řešit, páč nebudou chodit kontroly, aby Vás kontrolovali od září. Přijdou jen když bude problém, že moc a špatně kouříte z komína.

Máte štítek na kotli? Není tam náhodou uvedena třída 3?

hodnocení

0x
Až Rus zavře kohouty, půjde celý Greendeal do kopru a budete ještě šťastná že máte doma staré uhelné čouditko.
Podle ekologů si všichni dáme na střechy solární panely a když v zimě zapadne střecha sněhem odjedeme někam do tepla, kde se topit nemusí. Teda odjedeme - to asi maximálně tak na kole nebo po svých.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]