Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Atmos, hustý bílý kouř ze dřeva

Od: martasinino odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.jdu pro radu ostatních . Mám doma kotel Atmos DC 18 na dřevo. Kotel a Komín vyčištění od kominíků . topím suchým dřevem a od nového roku jde strašně moc bílého kouře s komína až v obci není vidět dělá to i když se topí celí den. I kominici si nevěděli rady že nepomohlo ani vyčištění . Nevíte v čem je chyba? Děkuji moc za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bily dym je bud vlhke drevo nebo kotel dusite a spatne zplynuje. Zkontrolujte si kominovou klapku jestli dovira, avy neodhorivalo drevo primo vrchem do komina.

asd1
hodnocení

0x

Blbě nastavený vzduchy... Klapka OK? Keramický díly (trysky) OK? Větrák taky? Nežere vodu? Dveře + těsnění OK? Nepřisává falešný vzduch někde prohlým prasklým plechem zezadu?

Komín + kouřovod předpokládám zkontrolované komplet od kotle až ven..

hodnocení

0x

A můžeš napsat o hodně více informací?

Jak máš nastavený primární a sekundární vzduch?

Jakou máš teplotu nastavenou na kotli?

Jak máš kotel zapojený? Je to podle doporučení od výrobce nebo jinak?

Jakou máš teplotu vody na výstupu z kotle?

Jakou máš teplotu vody na zpátečce do kotle?

Píšeš že od nového roku jde moc bílého kouře. Jak dlouho před novým rokem kotel máš a před novým rokem normálně fungoval a nekouřil?

Ubývá voda v topném okruhu? (musíš dopouštět nebo nemusíš)?

Vzpomeň si cos změnil na nový rok.

martasinino
hodnocení

Odpovídám Colombo
To chceš po mně moc informací kotel je napojeny bez landomatu .kotel nastavený vypnutí na 80 stupně . vyšplhá na 92. Na kotli se nezměnilo nic za těch 6 let co tam je. A voda se ztrácí často takže dopouštím.ale s kotlem jsem za celou dobu neměl problém dřevo stejný kotel je na stejný úrovni a najednou mu jeblo

To si teď děláš srandu tou odpovědí na moje otázky a nebo ...

Když často dopouštíš vodu, tak zkontroluj všechny radiátory a trubky, jestli ti ta voda z topení někde neuniká. Pokud bude všude sucho a voda bude unikat stále, tak ti nezbývá než kotel odpojit a provést u něj tlakovou zkoušku. Když kotel natlakuješ, tak zjistíš kde je v kotli prasklina a kudy se voda dostává do spalovacího prosotru a pak do komína.

To tě fakt nenapadlo, že časté dopouštění vody znamená nějaký problém?

martasinino
hodnocení

Colombo
Tak samozřejmě že mi to divný je že se dopouští voda tak jednou týdně ale ne že by byl kotel prázdný jen trošku jenom dopustím na pár vteřinek . A to takhle dopouštím od té doby co tu bydlím.
doplněno 22.03.22 17:30: Samozřejmě trubky jsem kontroval a nikde ani kapka památka po vodě

tampa*
hodnocení

0x
Měl jsem stejný případ a dělal to popel v zadu za šamotem , dole vzadu jsou čistící dvířka když tam sahnete bude tam moc popela ,chce to nejlépe vyndat všechny samoty dole u zadní desku a všechno vymést to samé i průduchy , vyndat ventilátor a vyčistit rouru
martasinino
hodnocení

Tampa . Můžu poprosit tel číslo.? Že bych vám Zavolám vám měl bych pár otázek . blbě by se to tady psalo
tampa*
Tady zveřejňovat číslo se mi nechce není jiná možnost jak vám ho dát
martasinino
hodnocení

Tampa jo to chápu . že tady nechcete dávat tel číslo.jsem si to neuvědomil že se to nedá nijak poslat
tampa*
Zkuste zavolat na tohle číslo 731560841

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]