Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji na zahradě několik malých staveb. Je mi jasné, jak si zařídit potřebné na SÚ. Stejně tak si umím i navrhnout projekt stavby.
Zajímá mě ale, zda existuje nějaká aplikace (provázaná na aktuální ceny), která by mi po zadání základních parametrů, byla schopna spočítat náklady na materiál.
Stále měním co a jak by mělo vypadat a není úplně reálné si nechávat naceňovat. Super by bylo, kdybych si někde mohl zadat rozměry, materiál a vypadlo mi nějaké číslo. Od toho se pak mohu odrazit.
Děkuji za odpověď.
Pokud by jste chtěl např. cenu za dodání cihel na stavbu, tak jsou toho schopni technici různých cihelen po dodání projektu nacenit. Cenu práce si pak musíte sehnat sám, popřípadě vykomunikovat přes nějakého rozpočtáře firmy, co se zabývá výstavbou takových objektů a tyto ukazatele si vyhodnocuje. Cest, jak to zjistit bude více, např. přes firmy, co nabízí postavit jen hrubou stavbu. Z obestavěného prostoru a ceny dostanete cenu za 1m3, který lze i posléze aplikovat na podobnou stavbu, kterou právě stavíte. Tuším, že rozpočtáři dříve měli nějaký sborník realizovaných staveb a realizačních cen, z kterých by se to dalo nějak spočítat, protože tam bývala hromada podrobností.Ale protože tam bývaly jen velké stavby, pochybuju o tom, že by se todalo použít např. na výstavbu udírny.
podle infa co jsem nafasoval já v pondělí...tak cihly (porotherm) nebudou celej letošní rok..objednávky jsou zastavený...a ceny se mění co 14dní...takže ani technik nikomu nic nedá...a co se práce týče...tak tam to teď průběžně vychází za 600,-/m2...a i to už nemusí být pravda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.