Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se prosím zeptat jak dlouho se tak zhruba čeká na městký byt v Brně? Požádal jsem si v Brně - střed a tam mi řekli, že třeba za rok nebo za tři roky.. ale tomu moc nevěřím a na bratislavské žít nechci.
Poradíme mi kolik let se tak zhruba čeká a nebo jaká městská část je nejlepší pro tyhle byty? Protože vidím, žádost v Lískovci a tam někdo čeká už od roku 2011.. to je šílene..
Děkuji moc
Pokud jste si dal žádost na Brno střed, tak jste taky vyplnil dotazník o Vaší bytové situaci. Brno střed disponuje pravděpodobně s největším počtem bytů, takže šance je vyšší, ale kvalita bydlení nízká. Parkování špatné, bary, hospody a akce. Dcera od známé dostala byt v Židenicích cca za 2roky, ale byla svobodná matka. Jestli jste svobodný a bezdětný budete někde na konci pořadníku.
Já si podala kdysi žádost v Bystrci. Věděla jsem, že staví hodně střešních nástaveb, je tu hodně neplatičů... Byt mi nabídli za 3 nebo 4 roky, ale s podmínkou zaplatit za 1+1 160 tisíc. Byla to úplně nová nástavba. Začátky zde byli hrozné, protože stavba byla hrozně ošulená. Zátekalo okny, praskaly zdi, teplota v zimě při zapnutých všech radiátorech na plný výkon max 18 st. Snažila jsem se byt vyměnit a zároveň tlačila na obec ať všechny nedostatky odstraní, protože byt byl určen do budoucna k odkupu. Asi jsem nebyla jediná kdo si stěžoval, protože časem barák zateplili, vyměnili okna, místo 50 cm radiátorů dali 100 cm a postavili výtah, abychom nemuseli do 5. patra chodit pěšky. Tím vším, ale padla možnost odkupu. Bydlím tu už 20 let a jsem moc spokojená.
Kamarádka se dvěma dětmi utekla od manžela násilníka k rodičům. Na 50m2 jich bydlelo 6 a vzhledem k této situaci dostala byt do roka. Žádost Brno - sever a bydlí už víc jak 20 let na Lesné ve 2+1. Neplatila nic.
Kolegyně opět s malým dítětem byt do roka v Králově Poli. Ovšem tady byla podmínka dar obci 30 tisíc. Dostala 2+1.
Další kamarádka má žádost v Bystrci už 8 let. Má dvě malé děti je bez příjmu na dávkách proto čeká tak dlouho.
No a ještě jedna perlička. Moje ex švagrová bydlela i s rodinou u rodičů. Dostali byt do roka za další rok šel do odkupu. Na byt si s manželem půčili. Asi za rok se rozvedli a protože ani jeden neměl na vyplacení, tak byt prodali a podali si oba další žádost. Oba dostali byt po neplatičích do roka v rozmezí dvou měsíců.
Je to hodně o štěstí. V Bystrckých novinách se nabízí volné byty po neplatičích každej měsíc. Kdo tu má žádost, má práci a peníze má výhodu.
to jde, aby město chtělo po novém nájemci platit starý dluh?
To je něco jako když chceš někoho do DD, tak musíš dar. Nebo když chceš do nemocnice, tak musíš sponzoring?
tak realiťák už tak má provizi neboli první nájem, tak by měl být aktivní ne? A co je to městský byt, jakože tam se platí regulované nájemné či co?
Když to město pronajme za tržní nájem, tak si to mohu pronajmout od jakéhokoliv jiného komerčního (firemního) pronajímatele a mám to stejný, nebo ne?
ps: ano, pronajímat si to od amatérů má rizika, že vám neprodlouží smlouvu i když platíte, vím...
Bohužel nemám známe na úřadě ani v realitce takže si myslím, že možná tak za 15 let něco dostanu.. Šilené
Být vámi, tak žádám o všechny byty ve všech městských částech po neplatičích. Ono se na vás štěstí taky jednou usměje.
Je to třináct let zpět co dělali v Řečkovicích nástavbu na čtyřpatrovém paneláčku na Žitné.Od podání žádosti do stěhování to trvalo půl roku.Žádost jsem dával přímo na zdejší úřad a bylo to bez problémů a bez úplatku.Jsme dva a máme jen 2+kk,ale nám to stačí.Takže ono asi jak kde to přidělování funguje.Ale nyní v této situaci to bude asi jiné.
Dobrý den, já úplně žasnu, že někoho vůbec napadne, že jen tak dostane byt od města. Normální se mi zdá si ho pořídit vlastními prostředky. Kde bychom byli, kdyby si každý takhle požádal a každý dostal? Z jakého titulu? Je přece jasné, že když to je od města, tak to zaplatí ti ostatní. Vůbec se mi to nelíbí.
Můžete mi poradit jak získat třeba ve 20 letech byt vlastními prostředky? Nebo matky samoživitelky?
V mým okolí je to tak půl na půl v tom kdo bydlí ve vlastním a ve státním.
A ještě nechápu tu větu, že to zaplatí ti ostatní. Jací? Panelák postavila obec a nájemníci platí nájem právě té obci.
Když se tedy platí nájem (předpokládám, že v tom je postupně i umořená hodnota bytu), tak proč chce ten někdo byt od města? Proč nejde do nájemního bydlení? A z čeho myslíte, že ty domy s byty město zaplatilo? Z toho, co vybrali od lidí. Předpokládám, že městské byty jsou především pro samoživitelky (i když i tam je to často diskutabilní) a nějaké zdravotně postižené. Normální zdravý smrtelník by se měl o sebe postarat sám. Jen si to vemte, kolik je mladých od 20 let, kteří nemají svůj byt. To přece nemůžeme uživit tolik bytů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.