Nejste přihlášen/a.
Já vím,je to asi směšná otázka,ale pro mě velký problém.Mám pár malých obrázků,ale nemůžu je pověsit,protože zatlouci i malý hřebíček do zdi je velký problém.Připadá mi směšné brát vrtačku a cpát do zdi hmoždinky kvůli malým a lehkým obrázkům.I když...vrtat do zdí,které jsou patrně dělané z nějaké mimozemské a nezničitelné slitiny,jsem si již taky vyzkoušela.Nemám na to sílu ani dlouhou dovolenou.Existuje nějaký jiný způsob mít na zdech obrázky,aniž by si je tam sama namalovala,či omlátila omítku v celém bytě?Zkoušela jsem i slavné "panelové a dlaždičkové" háčky,ale bez úspěchu.Minimálně dva ze tří hřebíčků se zkroutily a pokud držely,tak jen na chvilku,než se odlouply i s omítkou.Mám se vzdát obrázků?Ale já chci mít obrázky.Na zdi
Chacha. To já znám. po mým zásahu vypadá zeď, jako po těžkém zásahu kulometem. Takže hřebíčky nebrat . Malé obrázky dávám na suchý zip. Nebo jsou i lepící pásky.
Hodně na to beru silikonový lepidlo. Nebo lepidla, která lze použít na savý povrch. To Ti poradí při nákupu.
Kdybyste nesehnala nastřelovací hřebíky, dejte vědět vnitřní poštou, pár bych šoupla do obálky a poslala bych vám je na ty větší obrázky. Je to jednoduché natlouct. Jen to má jednu podmínku. Člověk musí bý strašně naštvaný! Ale fakt. Nastřelováky se nesměji ďubkat kladívkem. Musí se uchopit do kombinaček a silnými ranami zatlouct kladivem. Fest! A to naštvání dodá strašnou sílu.
Zastavte se v OBI nebo v Baumaxu a dejte řeč s mužským u hřebíků a pak u lepidel. Chlapi vám poradí jak na to. Ženské jsou teoretici.:D Vlastní zkušenost.
Díky,hned dneska vyrazím za nastřelovacími hřebíky.To by bylo abych ten panel nepokořila.Jednou.Možná.O naštvání se nebojím,stačí až sousedovic děti přijdou ze školy a budou předvádět indiánské tance s podupáváním dokud neupadnou do spánku apropos...to bude další otázka jestli se dá vůbec v paneláku udělat odhlučnění na únosnou míru,nebo si mám dobrovolně propíchnout bubínky...
Nejlépe je, naučit se hluk nevnímat. Pustit si rádio, u počítače muziku do sluchátek a neřešit to. Řešní to totiž nemá. A když se naučíte s tím žít, tak to jde. :D Byli jsme vždycky solidní dům. Sami starší lidé, naprosto bez dětí. Klídek, pohoda. Pode mnou zemřela babička a nastěhovali tam cikánskou rodinu s pěti malými,dětmi. Všechny jsou nějakým způsobem postižení. Bydleli v garsonce, všech 7 lidí. Nechlastají, nebijou se, ale. . . Rodiče oslovují děti třeba: Emo, ty buzerantko zku. . zeslez! Dušane, čur. . .zkur. . . nech toho! A do toho děti. Nesmírně hluční, všichni. Řešení to nemá. Děti jakž takž nevnímám, ale dospělí mi vadí moc. Tak mi hraje rádio, ne moc hlasitě a sluchátka u pc a starý mobil s jedním sluchátkem pod hlavou jako rádio do postele.
Není úniku
jo ,tohle znám taky...tady rodina čítá asi 6 obyvatel,ale příbuzní si podávají dveře v jednom kuse.Asi 50 denně.Způsobem prásk a bum.Duní to celým domem a spolehlivě probouzí.O smradu jako z putyky nemluvím,to se line celým domem.Záhadně zmizely kliky u oken na chodbách,takže nelze větrat.Ale mě by nevadil ani tak ten křik jako to dunění.Jak ti nademnou začnou,tak mi drnčí skleničky ve vitríně.Kolikrát se leknu až nadskočím.Tak nevím...mám vůbec pověsit ty obrázky?
udivuje mně, že panelové háčky vám nepomohli. Ja trouba začal odpovídat na otazku jak zatlouc malý hřebíček, který nejde držet a vás asi trápí, že ony nejdou vubec zatlouct? On to asi je panel Na to jsou vhodné nastřelovací hřeby. Dají se zatlouct.
neuvádíte váhu těch obrázků. Viděl jsem pár obrázků na panelech prostě jen tak přilepené.
Napište prosím : jedná se o panelovou zed? Jak jsou težké obrazky? Z čeho jsou ( jsou skleněné? pád je rozbije? )? Jak máte velkou vrstvu omítky ( 2mm nebo třeba 6? )
No je to panelák,jak jinak.Ty obrázky jsou většinou malé,počítám do váhy tak maximálně 300 gramů.I když mám tu ještě dva větší zapaspartované a to nemám vůbec odvahu ani pomyslet ,že bych je pověsila.Omítka je opravdu tenká,jeden by řekl,že není snad žádná,jen přetřený panel.Zkoušela jsem i oboustranné lepicí pásky,ale to dlouho nevydrželo.Někde jsem četla o tekutých hřebíkách...že by to taky šlo?Ale to jsem myslela přilepit plastové háčky,No v případě stěhování abych to pak neodtrhávala i s panelem
ty panelové háčky dokážete nabít i do kovových ( plechových ) futer. Na panelu opravdu drží, ale asi záleží na výrobci. Jinak : ohledně lepení. Pokud nemáte žádnou omítku ... tak přilepte. Pokud nejste stěhovavý ptáček, co přestěhovává mistnost 2x do roka, a obrázek tam bude na věčné časy , je třeba ten suchý zip TOP nápad. Přilepte na zed´ třeba tím chemoprenem. Když se vám nebude líbit, odškubnete suchý zip a pověsíte jiný. Jen ho lepte na uplný kraj obrázku, jinak ho už neodlepíte.
Jěště jedna reakce : než jsme se přestěhoval do cihláku, bylo to u nás stejné. 20 hřebíčku a 8 drželo
No vím,že jsou i horší věci,ale bydlím tu už nějakou chvíli a obrázky mi leží ladem a nemám už chuť zkoušet vydlabávat další díru do zdi(panelu).Radši se na ty výtvory ve zdi nekoukám.Mám stěny na merunkovo a teď se tam krásně vyskytují ďourky jak skvrnitý tyfus :-/ Kdyby byla malba bílá,tak to prostě přetřu,ale kde seberu stejný odstín a asi by to bylo znát.Takže potřebuju to zamaskovat obrázkama
Brát do ruky vrtačku se opravdu vyplatí.Ne obyčejnou a do panelu ne příklepovku standart,ale vrtací kladivo.Díra 6 mm do hloubky 5 cm je hotova za tři vteřiny.když tam nechceš hmoždinku a šroub,také to nedoporučuji,ale stačí obyčejné špejle kladívkem jich tam naklepat,co se vejde a můžeme věšet obrázky.Hřebíček jde do toho pomalu zatlačit rukou.
JABRAKA
Stačila mi malá vrtačka,zápasila jsem s ní jak toreador s býkem.Na větší si netroufám,i tu malou jsem těžko udržwla v ruce
Toje právě to, že s vrtacím kladivem jde vrták do zdi sám. Malá slabá příklepovka klepe s Tebou a vyvrtat díru trvá dlouho. A co požádat nějakého souseda nebo známého, aby pomohl?
Starou babču těžko pozvu na vrtání do zdi,no je to panelák,tady je to každý sám za sebe,jak jinak..ty bys neodmítnul,kdyby tě sousedka "otravovala? Dneska je každý moc háklivý někomu pomoci Ale dneska jsem zkusila koupit další háčky zatloukáčky do zdi a dokonce se mi dva povedly namlátit do zdi.Doufám,že nespadnou i s omítkou.Prodavačka tvrdila,že by měly unést i 20 kilo,což se mi moc nechtělo věřit..Nevím jak to bude s dalšíma,asi ty minulé byly nějaké aušusové
Další zkouška bude se suchým zipem
Bydlím v paneláku a" staré" babči mi pořád zvoní u bytu,jestli bych nepomohl.Proč bych nešel vyvrtat k sousedce dirku do panelu?Vždyť mě neubude.Kafe a buchta je dobrou odměnou.
JABRAKA
Jak je vidět, i v paneláku se najdou dobré duše, které pomohou, když je někdo slušně požádá. Ani já bych to neviděla tak černě - původně jsem to chtěla lupě navrhnout. Než se trápit a dírkovat zeď - požádat nějakého šikovného "kutila". A jabrakovi se nedivím - když je ochotný na poradně, jistě ani pomoc v sousedství neodmítne.
A navíc "staré babči" umí péct dobré buchty.
Ještě jsem slyšela, že existuje služba:,, muž do domácnosti,, /nevím zda to píšu dobře/ Ten člověk přijede, udělá požadovanou práci, vy zaplatíte a obrázky visí. Ale takový Jabraka v baráku, je určitě terno. PT /stařenka/
Jo jo. V Ostravě je Hodinový manžel. Viděla jsem auto s reklamou a číslem mobilu. :DJednou mě pleskal řemeslník po prdeli a ptal se, jestli mi není doma samé smutno. Vypil kafe, natáhl mě, protože nemusel ten ventil dávat nový, stačilo ho jen pootočit. Tak jsem se naučila všecko opravovat si sama. Cestou nejmenšího odporu. Ale párkrát, když jsem slyšela, že někdo vrtá, tak jsem ho našla a poprosila. Když to fakt nešlo jinak.
Nabídka nastřelováků stále platí
Vrtací kladivo je opravdu výborná věc do panelu a vůbec se ho bát nemusíte. Pokud udržíte v ruce 3 kg (tolik většinou váží) tak i v pohodě vyvrtáte díry. Pracuje na jiném principu než normální vrtačka, takže vůbec nemusíte tlačit - stačí jen držet.
Já osobně jsem si na obrázky (a jiné lehké věci) pořídil vrták průměru jen 4mm, do vzniklé díry dám kousek plastu (párátko, špejli - cokoliv poddajného a dlouhého) a přímo šroubuji 4mm vrut 25 a víc mm dlouhý. Přímo na něj pak věším co je potřeba. Vzniklá díra není přes hlavičku šroubku ani vidět a drží to naprosto dostatečně.
Pokud si však netroufáte na vrtání, můžu doporučit háčky do panelu (twenty a pod.). Když se přibije přímo do panelu udrží hodně.
Několik let nám na takovém plastovém háčku držely pendlovky o váze přes 10 kg. Před přibitím háčku jsem na místě oškrabal omítku až na panel a přímo do panelu jsem jej zatloukl. Po koupi vrtacího kladiva jsem raději pendlovky přidělal na vrut do hmoždinky, ale původní háček držel pořád dobře. Nyní jsme se přestěhovali do cihláku a tam pendlovky nově drží na 60mm hřebíku přímo zatlouklém do zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.