Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojeni vypousteci hadice na sifon vany

Od: rokr odpovědí: 19 změna:

Zdravim.Nedavno jsem tu resil otazku viz. predmet a poridil jsem si vsechny komponenty,ktere byly treba.Bohuzel jsem zjistil,ze nepasuje kolinko napravo do sifonu.Na fotce je to videt a po zmereni je na kolinku vnejsi prumer 40 a na zaslepce 50.Co s tim?

Napojeni vypousteci hadice na sifon vany
Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #2
Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lamela*
hodnocení

3x

Řešení je jednoduché: Sežeň si tu matku ze starého sifonu s otvorem 32 mm jako je na protější strane sifonu,nebo odmontuj tu plnou zátku a stupňovitým vrtákem do ní vyvrtej otvor půměr 32 mm.Potom už jen pračkový sifon,kuželové těsnění 32 mm a hadicovou sponu 20/32 na stažení odpadní hadice.

Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #4
Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #5
Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #6

Teda nechtěl bych bydlet pod Vámi ;).

Můžete podrobně popsat, jak ten pračkový sifon v té provrtané 50mm zátce utěsníte kuželovým těsněním 32 mm? Výtok z pračky má docela slušný tlak.

To mi je teda tiez zahadou, kedze kuzelove tesneie musi mat pritlak od prevlecnej matice.

lamela*

Jejda,já myslel,že bydlí v přízemí :) .Ale teď vážně.Pračkový sifon zastrčí asi 2.5 až 3 cm do vanového sifonu (to jde docela nafest,ale půjde),řádně stáhne matkou s těsněním a může zkusit jestli sifon vytáhne.Nevytáhne.Myslím ,že nemá cenu se bavit o tlaku při vypouštění pračky,pokud je čistý bude to volně odtékat do odpadu,pokud bude ucpaná trubka 63 od sifonu,tak voda z pračky vyteče do vany.Je to to samé jako na protější straně sifonu,kde je přepad od vany a v panelácích zapojené třeba otočné umyvadlo.Tam bylo těsnění hranaté,pokud to začalo kapat,těsnění se odstranilo,trubka 32 se před matkou napakovala konopím.Konopí se mázlo vazelínou a matice utáhla.Jinak bylo nutné odmontovat přepad od vany a převlečnou matku od otočného umyvadla.Pračku jsem tímto způsobem ve staré zástavbě zapojil několikrát,pokud to nešlo zapojit pod umyvadlo,či dřez,nebo to majitel požadoval.To jsem se ale rozepsal.Vlastně jsem jenom chtěl poradit-je to přeci Poradna.A my vyučení instalatéři, zoceleni více než čtyřicetiletou praxí ,dáváme v těchto těžkých časech jenom ověřené rady a vyzkoušené postupy,protože to ani jinak neumíme :)

asa

Magdon - Peter - ono to do toho sifonuá jde udělat právě tím pračkovým sifonem. Stačí tam udělat otvor co je na pračk.sifonu, dát tam to těsnění co má. V tom vanovým sif. udělat zkosenou hranu a vše dát do sebe. A pasuje to dobře. Jen si s tím vyhrát. Já to dělám běžně. *hej*

lamela - asa - Tak soráč *hi*. Jen se mi nezdá, že by pračkový sifon šel do vanového zasunout dostatečně těsně. Ale asi teda jo. Pár těchhle sifonů mi rukama prošlo, ale nejsem vyučený instalatér a vyzkoušet to bohužel asi nemůžu (podívám se ale do sklepa, možná bych tam náhodou na tuhle vykopávku někde mohl narazit). Takže mi nezbývá, než Vám věřit. ;)

lamela*
magdon® Vše je O.K. Je to vyzkoušené a schopné bezpečného a trvalého provozu.Podotýkám,že poslední větou v mém příspěvku jsem se nikoho,ani náznakem nechtěl dotknout.Tu už za mně psal Radegast 12 :)

Pračkový ventil byl jeden z mých nápadů v předešlém vlákně, které skončilo tím, že je tam díra pro trubku Ø 30. To by chtělo ověřit jako první. Kdyby tam byla díra Ø 32, tak by to těsnilo.
Tazatel by měl pokračovat v původním vlákně a reagovat na odpovědi. Kupování nátrubku, který tam nemůže pasovat, bylo zbytečné.

Je to vyskúšané, za mlada som takto vyropil tri byty podo mnou. Ja som to nemontoval...

hodnocení

0x

Komu není rady, tomu není pomoci. Když vám tady několik rádců psalo, že nic, co by pasovalo na tenhle sifon už neexistuje, asi jste to nebral vážně.

spu
hodnocení

0x

Tak tu převlečnou matku ze sifonu vyšrubujte a v obchodě to přiměřte

A k čemu to bude? Tazatel rozměry zná, takže se tím jen ujistí, že se tyhle matice už prostě sehnat nedají (leda ve sběrném dvoře).

Přečtěte si původní dotaz.

rokr
hodnocení

Ja nejsem instalater,ale obrabec,tak bych si vyrobil redukci z G1/4 na G1.

Jestli je tam G1, tak dejte sestavu redukovaného nátrubku 1´´ - 1/2 ´´ a pak hadičník na 1/4

Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #7
16.03.22 21:25
Napojeni vypousteci hadice na sifon vany #8

rokr
hodnocení

Ten naustek ma vnejsi zavit G1/4?Muzete mi sem dat odkaz?

Hledejte pod názvem "nátrubek redukovaný". V mosazi je ale drahý.

1/4" je na pračkový odpad málo.
rokr
hodnocení

Tak jsou dve moznosti ,bud G1 1/4" nebo G1 3/8".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]