Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení skla krytu žárovky

Od: goranek® odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, jak povolit ochrané sklo žárovky u vestavěné elektrické trouby FAGOR HV217B1.Nemohu povolit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x
Taky to může být na bajonet

hodnocení

2x
Pracoval jsem u firmy, kde jsme mimo jiné měli i techniky na opravy domácích spotřebičů. Oba mi potvrdili, že to sklo žárovky bývá tak zalepené nečistotami, že často nejde rukou povolit.
Měli na to, už grif: přes nějakou hadru to opatrně chytli sikovkami (nesmí se sklo moc zmáčknout) a pomocí těch kleští povolit (princip páky).
Problém bývá u trub, kde je krycí sklo zapuštěné (utopené) a netrčí moc do prostoru trouby.
Krycí sklíčka mají buď klasický závit, nebo tzv. bajonet.
Teď mě ještě napadlo, že by mohlo pomoci sklo nahřát fénem. Usazený tuk v závitu by mohl změknout a šlo by to povolit možná i rukou (třeba přes kuchyňskou chňapku, aby jste se nespálil). Teploty se bát nemusíte a prohřejte to pořádně, sklo i žárovka jsou na to stavěné.

hodnocení

1x

Ochranný kryt žárovky bych zkusil povolit třeba rukou přes koženou rukavici.

Pokud to nejde, pak na koženou rukavici můžeš natáhnout ještě gumovou rukavici (ta nebude tolik klouzat).

Povolovat musíš s citem po malých krocích.

Můžeš na závit kápnout nějaký olej na vaření. Pokud jsou tam nečistoty, tak by je ten olej mohl uvolnit.

Taky by to mohlo jít lépe povolit, když necháš troubu ohřát. To si ale musíš chránit ruku v celé délce, abyses nepopálil.

Tak "jedlý"olej? NIKDY. když už tak klasika-stříknout WD,nebo nějaký obdobný vzlínavý prostředek!

Tazatel-není ten skleněný kryt náhodou jištěný šroubkem? Žárovkuv několika trobách jsem již měnil každá měla onen ochranný kryt přišroubovaný, a vždy to šlo povolit dost těžko-bylo to zarezlé.Horko + páry z pečení udělají své!

Vážený tazateli, doufám že neskočíte na tak "zvláštní" radu, stříkat do pečící trouby ropný produkt - WD. Pan rádce si asi něco "šňupnul", nebo něco "požil". Jinak to nejde vysvětlit !*zed*

Vážený p.Vítovče a kápnout do trouby RO je OK? ten to zhorší ještě víc protože se to připeče a pak to už nepůjde vůbec! A ten ropný produkt za chvíli vyprchá, ale kdo to nedělal ten jen kritizuje. Bez WDčka bych si troubu neopravil a už bych asi za ten čas musel 2x měnit celý sporák!

hodnocení

0x
K odpovědi colomba bych doplnil:
- před pokusem o výměnu rozhodné odpojte od elektřiny. Nevidíte, kam strkáte ruku a i žárovka může být prasklá.
- točí se klasicky doleva
- to předehřátï na cca 50°C by mohlo pomoct povolit mastnotu. S případnou rzí je to horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]