Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktere mydlo se da nalepit na novy kus

Od: spynfo® odpovědí: 9 změna:
Dobry den. Zajima me to nejen z hlediska setrnosti, ale i kvuli ucpavani odtoku malymi zbytky mydla, a delani bordelu ruzne po umyvadle detma. Vetsina vyrobcu prestala delat ten typ mydla, na kterem proste ten starej kousek mydla nalepite na novej a on tam drzi... Mate nejakej typ, kterej drzi? +Mam suchou plet a proto tekute mydlo nechci. Diky moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Obe mydla, nove i stare dobre navlhcim, promnu je v ruce, dam je dohromady a do druheho dne uz drzi u sebe.

edudant
hodnocení

5x
Přesně tak, všechna tuhá mýdla drží u sebe. Samozřejmě i různých druhů a různých výrobců. Na pár minut ten zbytek do teplé vody, přitisknout k sobě a slepit. Menší mýdlo by mělo trochu změknout, aby se k novému přichytilo co největší plochou. Nehledejte v tom vědu.

joudic*
hodnocení

5x
detem kupte mydlo z noveho tisicileti, a vy si tam poveste sit s mydlem jako pred 40 lety a zbyle mydlo vyhodte proboha

hodnocení

1x

Zbytky mýdla dávám už několik let do PET lahve s trochou vody. Původně jsem si myslela, že až z bude z více zbytků kašička, naleju to do nějaké formičky a nechám odpařit vodu. K tomu nedošlo. Začala jsem trochu kašičky přidávat do pračky k prášku nebo k strouhanému "mýdlu s jelenem" a krystalické sodě. Také si trochu kašičky odlévám do nádobky s pumpičkou a mám pak tekuté mýdlo. Toto "domácí" tekuté mýdlo ale nemá sílu normálního mýdla.
Když mě jednou někdo přistihl při tom přelévání, byla jsem nazvána patlou-matlou. Ano, měl částečně pravdu :).

hodnocení

1x

My máme na pevné mýdlo magnet, aby se neválelo a nerozmáčelo na umyvadle v misce. Některá mýdla se ale samovolně rozlomí a co pak s ním? Z tzv "punčošky", ve keteré se prodává česnek jsem vytvořila tkaničkou uzavíratelný pytlík, kam takové zlomky i zbylá mýdla vložím, šňůrkou zatáhnu a zavěsím na háček nad umyvadlo. Mýdlo v takovém sáčku dobře pění a dá se úplně spotřebovat. Dokonce se takové sáčky i prodávají pod názvem "síťka na mýdlo". Ale nač kupovat, když ji vlastně máme v každé domácnosti, ne?

kmet
hodnocení

0x

Ono to nikdy nedrží, jen to tak vypadá a pak při mytí rukou se to zase oddělí. Mam pocit, že tenhle zlozvyk slepování mýdel jednou vymře.

pb®
hodnocení

0x

Kupuju velmi levné mýdlo do 10Kč za kus. Ten poslední kousíček s klidem vyhodím, protože při spotřebě 2ks za měsíc by úspora činila pár korun ročně. Opravdu pro tohle někdo zchudne?

nov

Uvažuji podobně a dělám to stejně.

hodnocení

0x

Kupte si hydratační nebo s glycerínem tekuté s pumpičkou. Taky jsem sušenka a musím říct, že obyč. mýdlo mně vysušuje ještě víc. Taky mi to přijde hrozně nehygienický.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]