Nejste přihlášen/a.
Zbytky mýdla dávám už několik let do PET lahve s trochou vody. Původně jsem si myslela, že až z bude z více zbytků kašička, naleju to do nějaké formičky a nechám odpařit vodu. K tomu nedošlo. Začala jsem trochu kašičky přidávat do pračky k prášku nebo k strouhanému "mýdlu s jelenem" a krystalické sodě. Také si trochu kašičky odlévám do nádobky s pumpičkou a mám pak tekuté mýdlo. Toto "domácí" tekuté mýdlo ale nemá sílu normálního mýdla.
Když mě jednou někdo přistihl při tom přelévání, byla jsem nazvána patlou-matlou. Ano, měl částečně pravdu .
My máme na pevné mýdlo magnet, aby se neválelo a nerozmáčelo na umyvadle v misce. Některá mýdla se ale samovolně rozlomí a co pak s ním? Z tzv "punčošky", ve keteré se prodává česnek jsem vytvořila tkaničkou uzavíratelný pytlík, kam takové zlomky i zbylá mýdla vložím, šňůrkou zatáhnu a zavěsím na háček nad umyvadlo. Mýdlo v takovém sáčku dobře pění a dá se úplně spotřebovat. Dokonce se takové sáčky i prodávají pod názvem "síťka na mýdlo". Ale nač kupovat, když ji vlastně máme v každé domácnosti, ne?
Kupuju velmi levné mýdlo do 10Kč za kus. Ten poslední kousíček s klidem vyhodím, protože při spotřebě 2ks za měsíc by úspora činila pár korun ročně. Opravdu pro tohle někdo zchudne?
Kupte si hydratační nebo s glycerínem tekuté s pumpičkou. Taky jsem sušenka a musím říct, že obyč. mýdlo mně vysušuje ještě víc. Taky mi to přijde hrozně nehygienický.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.