Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabránění v přístupu do bytu

Od: havrpaji* odpovědí: 3 změna:
Bydlím v nájemním bytě, nájemní smlouva je na mé jméno. Před rokem jsem do bytu přihlásila k trvalému pobytu přítele který se ke mě nastěhoval. Nyní se s ním rozcházím a chci aby se odstěhoval (protože nepřispívá na nájem ani další věci, ničí zařízení bytu, vodí do bytu prapodivné existence, omezuje mě a jinak terorizuje), ale nevím jak to provést. On se dobrovolně odmítá vystěhovat, tvrdí že když tam má trvalé bydliště, nemohu ho vyhodit. Když jsem vyměnila zámek, dveře jednoduše vyrazil a přivolaná policie mě řekla že mu v přístupu do bytu nemohu bránit a tudíž s tím nemůžou nic dělat. Dělá mě doma opravdové peklo, často se utíkám schovat ke kamarádce, když už to nemohu vydržet. To neexistuje jiné řešení než že to vše buď budu dál snášet a vše táhnout ze své mateřské anebo mu nechám byt do kterého nekoupil jedinou věc a na který nepřispěl ani korunou a skončím na ulici i s dítětem? Poraďte prosím, za vše předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jvag*
hodnocení

0x

Nezdá se mi, že by Vám policie řekla, že s tím nemůže nic dělat. Minimálně škoda na rozbitých dveřích je již podnětem k přestupku. Dále by měli vědět, že když nemá žádné právo k užívání bytu, tak mu nemají co tolerovat vstup do něj.

Trvalé bydliště nezakládá žádný nárok na vlastnictví nebo nájem. Patrně jste souhlasila s tím, že se k Vám přihlásí, takže tento souhlas zase zrušte - předložte svou žádost na příslušný obecní úřad. Není to ani manžel ani jiný rodinný příbuzný, takže nemá žádné oprávnění s Vámi bydlet.

Zavolejte opět policie a žádejte aby jej vykázali z bytu pro domácí násilí - např. pohrůžky bitím - když už umí rozbít dveře, tak jistě i vás a vaše dítě. Trvejte na tom, aby vás policie chránila.

hawatt*
hodnocení

0x

policie nemá pravdu - trvalé bydliště dnes vůbec nic neznamená... vyhodit, vyměnit zámky a poté podat žalobu na vyklizení...

al bunda*
Když k tomu ještě přídá domácí násilí, je za vodou.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]