Chci Vás požádat o radu, jsem samozivitel s dvěmi dcerami v péči,v invalidním důchodu,žádal jsem o příspěvek na bydlení na úřadě ,ale nemám na něj nárok a to z důvodu,že majitel má zapsány v katastru nemovitostí 1byt 1podlazi.A já mám smlouvu na být v 2podlazi být 3plus kk,a je tady 10bytu.Jelikoz jak jsem se dozvěděl má úřadě barák není zkolaudovany.Jsk se mohu bránit abych získal příspěvek na bydlení děkuji za info a jsem s úctou Nešleha
Příspěvek LZE pobírat za určitých podmínek i v NEZKOLAUDOVANÉM bytě. Pročtěte např. zde ochrance.cz/... Zkuste vyjednávat na úřadě. Netvrdím, že se nutně musíte doprošovat, ale slušným jednáním a objasněním Vaší nelehké situace můžete dosáhnout úspěchu. Přestěhovat se je také řešení, ale kam a za kolik Vám nikdo neporadí... doplněno 16.03.22 12:20: Zkuste využít služeb nějaké bezplatné občanské poradny, např. zde obcanskeporadny.cz/... Mohou Vám pomoci s odvoláním proti rozhodnutí o nepřiznání příspěvku. Jednejte slušně, ale vytrvale a "neodbytně". doplněno 17.03.22 13:04: Případně můžete požádat o DOPLATEK NA BYDLENÍ. Citace: " Zákon o pomoci v hmotné nouzi pamatuje i na specifické situace spojené s bydlením. V případech hodných zvláštního zřetele může orgán pomoci v hmotné nouzi doplatek na bydlení poskytnout do části bytu, po splnění hygienických podmínek a udělení souhlasu obce do ubytovacího zařízení a po splnění stavebně technických standardů kvality bydlení do jiného než obytného prostoru. Jako případ hodný zvláštního zřetele se vždy považuje ubytování v pobytových sociálních službách (např. azylový dům, domov pro seniory, chráněné bydlení)." uradprace.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.