Pěkný večer, měl bych jeden dotaz, pro někoho možná hloupý, ale jsem amatér, tak se raději zeptám. Máme u domu malý přístavek, který využíváme, jako takové skladiště. Je tam betonová podlaha, která je dost hrbatá a na mnoha místech mechanicky poškozená. Chtěl bych tedy na stávající podlahu dát pár centimetrů nového betonu a pěkně podlahu srovnat. Od bývalého majitele vím, že betonová podlaha v přístavku je jen čistý beton a není v něm žádná armovací síť. A teď k otázce: myslíte, že bych mohl použít místo kari sítě klasický plot (ten z pletených oček). Pokud je to nesmysl, klidně koupím normální kari sítě, to by nebyl problém. Jde mi o to, že zbytek plotu mám nevyužitý k dispozici, tak bych ho alespoň zužitkoval. Podlaha má rozměr cca. 3m x 2,5m. Děkuji za Vaše názory.
Není to můj obor, ale domnívám se, že beton není obyčejně samonivelační, takže by tam nějaké hrbolky mohly zůstat, lépe řečeno bytvořili by se nové (ale asi menší)?
krtek6
jako je i není...když budeš mít hodně řídkej beton např. do základů tak ten do jisté míry samonivelační je...ale má zase v sobě velký kamenivo, takže nerovnost 0,5cm a víc není problém...on chce spíš podlahu než základ, takže mu stačí suchej tzv. potěrák..
Půjč si ve stavebninách velký bourací kladivo, podlahu vymlať, za pár hodinek nemáš co dělat...srovnej to pískem, dej na to igelit a buď v míchačce si namíchej nebo si nech dovést suchej beton a ten tam naházej, zagletuj srovnej podle nějaké obvodové roviny, kterou sis předem připravil...nic určitě nenadbetonávej...kari síť není na takové užívání potřeba, pochybuju, že tam budeš skladovat někdo tak těžkého...pokud bys přesto tam chtěl něco nutně mít, kup si pytel železných špon..a to zamíchej do betonu
Máme tam jen regály s policemi, uskladněné zahradní nářadí, jízdní kola, apod. A schovávám tam míchačku a cirgulu. Nijak ta podlaha namáhána není. Nejtěžší jsou asi ty regály s různými věcmi, tam odhaduji, že naplněný regál má třeba 200kg a stojí vlastně jen na nožkách, tak aby třeba nový beton nepraskl.
jendad
Pak to moc smyslu nedává . Pokuď je beton pod tím zdravý a takzvaně je vcelku , tak to udělejte jen mazaninu . Železo se dává do betonu z duvodu tahu . Klasicky na spodní třetinu vrstvy . Zabranuje se tak pruhybu (nosníky) . Klidně si pujčte z knihovny knižku od Hajka - stavíme z betonu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.