Zdravím, nejsem moc šikovný, chci se zeptat,stále mi teče voda do nádrže záchodu, i když mám vypnutý kohoutek(ten bez přestání hučí, když je vypnutý).Vypnul jsem i hlavní uzávěr vody a voda stále protéká.Ještě se chci zeptat, proč mam 2 hlavní uzavery vody( foto) a když chci vypnout vodu, musim otočit s oběma?diky za info
Dva uzávěry tam máte z důvodu výměny vodoměru, aby se vám tam neudělal rybník po vypuštění odstaveného potrubí. Zavřít samozřejmě můžete oba ventily. Netěsný ventil zkuste silou zavřít, povolit zavřít a třeba desetkrát, někdy to pomůže, ale asi vás čeká výměna.
zdravím, si tu hezky notujete s dotazem od uživatele "maartina”..
- teče vám voda jen do nádrže záchodu nebo i přetéká a teče přímo do záchodu, neuvádíte.. Pokud teče dál do mísy, v tom případě bude špatný plovákový ventil v nádržce toalety
- pokud uzavřete ventil, tzv. roháček, přívod k nádrži záchodu, a vody stále protéká, netěsní vám plovákový ventil a také tento roháček
- a pokud uzavřete oba ventily u vodoměru a voda stále teče, což by jste měl vidět na stavu vodoměru, (měří i litry), potom by netěsnily oba ventily (a s tím jsem se nikdy nesetkal!)
marek1984
Dekuji za zprávu…Voda je vypnutá, jak hlavní přívod vody oba kohouty, poradně zatažené doleva, tak i rohový ventil u zachodu, ale voda stále pomalu protéká a když dosáhne horního bodu ve vyppustecim ventilu, tak to stéká prostředkem do zachodu.Ale když zkusim pustit studenou vodu u umyvadla, tak tece stále malý proud vody..
zavírá se do prava ,možná by to pomohlo napsat k ventilům na visačku pro uživatele
marek1984
Poslední pokus…oba kohoutky poradně utažené doprava, studena voda ani u jednoho u umyvadla neteče vůbec, což by tak mělo byt, ale zachod se staaaaale napousti, at je rohový ventil vypnutý nebo zapnutý..do půl hodiny je nádrž plná…nechápu
Při zavřených obou kohoutech teče voda do WC? Pak je přívod před vodoměrem, neměřený? Dá se vyfotit, vyhledat na potrubí vývod na roháček? Je za vodoměrem? Nebo před...
marek1984
Posílám fotku, předpokládám, ze je to ono, za tou zdí je záchod
Takže to vypadá na neměřenou část...hezké..ještě jsem se s tím nesetkal. A to je v paneláku?
Ale nějak mi to nesedí...není přívod vody shora dle fotky?
marek1984
Ano, bydlíme v bytovce, úplně dole..je možné, že přívod vody je shora..ale jak to muže zastavit vodu v celém bytě a do zachodu to stejně tece..zkusim na noc vypnout zase vodu a uvidim, kolik proteče na vodoměru do rána..bydlíme na malém městě a všichni instalatéři můžou tak za tyden
Na takové záhadě si musí vylámat zuby i Murder se Skályjovou. Tak tedy je zjevné dle plomby, že přívod je shora. Leda by Franta sfodárny byl lempl a umožnil neměřený odběr, coz se až tak nestàvá. Tedy možnosti jsou: 1. oba kohoutky jsou šajz a mirně propouští a voda malinko teče do nejnizsiho bodu - wc nebo 2. uživatel je Lojza a tak nějak to neumí uchopit a zakrútit správnými kohútikmi. Osobně volím 2.
marek1984
Ještě chci říct, při vypnutým hlavním přívodu vody a otevřeným přívodem na zachod žádný zvuk není slyšet..ale při vypnutým hlavním přívodu vodu a vypnutým přívodem na zachod rohový ventil pořad hučí, jakoby tlakem..teď nevim, co je lepší na noc, zda rohový ventil nechat otevřeny nebo zavřeny, protéká to úplně stejně..
marek1984
A jinak jelikož neteče nikde jinde žádná voda, umyvadlo, vana, sprcha, tak předpokládám, ze kohoutky mam zavřené dobre
2 hlavní uzávěry ( i když opravdu hlavní je před vodoměrem) máte zjevně kvůli tomu, že jeden nestačí. Navíc to usnadní výměnu vodoměru, i když v paneláku to moc význam nemá
Udělán pokus přes noc, večer vyfocen vodomer, pak vypnutý hlavní uzávěr vody (voda se přesto za hodinku naplnila v nádrži a stále pomalinku celou noc protekala záchodem) a rano vyfocen vodomer a stav vody úplně stejný jako večer…nechapu
Ventily netěsní , buď je v sedle bordel nebo je poškozený těsnění/ sedlo.
Stejně tak ti netěsní napouštěcí ventil v hajzlu.
Nejjednodušší je vyměnit za nový, ventil před vodoměrem nechat abys nemusel řešit zavírání před barákem... Ty ventily v plastu = střihnout trubku a navařit nový, nic složitýho stačí dodržet manuál výrobce potrubí... Svářečka na plat potrubí dnes už není za raketu a zaplatí se už první akcí.. A stačí poptat se sousedů na 99% jí někdo v okolí má...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.