Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbité WC

Od: maartina odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by to mohlo být, stále se napouští voda do nádrže ( za cca 3 hodiny je nádrž plná), i když je vypnutý přívod vody a vydává to zvuk, jakoby syčení, nebo když je něco pod tlakem a tento zvuk stále trvá.Pokud je voda zapnutá, po napuštění nádrže záchod trosku protéká do mísy, tak teď nevim, co je lepší, nechat vypnuto nebo zapnuto..Mam covid a ještě tyden se ke mne nikdo nedostane..dekuju za radu
Rozbité WC

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

.

Při zavřeném ventilu před hadičkou by se voda neměl napouštět vůbec ( viděl jsem případ, kdy při hoodně pomalém napouštění splachovače nenačítal vodoměr) .

Pokud voda začne protékat při plně napuštěné nádržce, může být vysoká hladina nebo vadný napouštěcí ventil . Při zatlačení na páku plováku se přívod vody musí zastavit. Pokud se zastaví, zkuste snížit plovák . Pokud ne, vyčistit nebo vyměnit napouštěcí ventil

hodnocení

5x
Nezavíra ten ventil s plovákem co je v samotný nádržce wc propouští bude to chtít dat novej
A pokud protejka i přez vypnutou vodu tak bude v haji i ten rohovej ventil a bude to chtit taky vyměnit

hodnocení

4x

Pokud to syčí při zavřeným kohoutu na přívodu, tak ten kohout prostě netěsní - propouští. Pokud napuštěná nádrž protéká, tak pro změnu propouští splachovací ventil. Řešení mě napadá jediné - po použití otevřít napouštěcí kohout, naplnit splachovač a hned spláchnout, pak uzavřít přívodní ventil.

Pak až bude po Covidu vyměnit napouštěcí ventil - a pravděpodobně i ten splachovací, pokud nepomůže jen vyčištění

hodnocení

3x

Tak jak jste to popsala je na vině uzavírací ventil a napouštěcí ventil. Vypouštěcí ventil by byl špatný v případě, že by voda začala protékat hned po spláchnutí

hodnocení

2x

Martino, se vší úctou, vy nejste žádný kutil. Zastavte vodu na hadičce, která vede ke splachovači a zavolejte instalatéra. Toto je věc, která musí skvěle fungovat hodně dlouho a hodně často. Nesmí se to zbastit!

maartinka
hodnocení

To vim, ze nejsem žádný kutilale rozčiluje mne, ze voda stále pomalu tece do nádrže, i když je kohoutek uzavřeny a po naplnění protéká do zachodu
kenav

A přestane téct když uzavřete hlavní uzávěr?

maartinka
hodnocení

Nepřestane

No to je nesmysl. Uzavřením hlavního přívodu musí přestat téct voda v celém bytě / domě. Jedině trochu vody co je v trubkách může vytéct, ale to je vše.

No, napustí splachovač, zastaví vodu v celém bytě a voda téct nepřestane. Takže to je marný a vodu znovu otevře. Co se stane, pokud jí to protéká pod vypouštěcím ventilem a zastaví vodu na dýl? Třeba na hodinu? Zastaví vodu, protéká to do záchodu a až se vyprázdní nádoba, přestane to?

kenav

A co když zavírá otáčením do leva

maartinka
hodnocení

Samozřejmě otáčím doprava, je mi divné, ze pak teče i malý čůrek z vodovodu, myslela jsem, ze by neměla voda téct vůbec..není tedy rozbity uzávěr vody?

teď jsme řešili stejný problém,nakonec viník odhalen-vadný hlavní uzávěr vody do bytu ,prostě i po uzavření protékal,*zed*

hodnocení

2x

Pusťte vodu naplno a třicetkrát rychle za sebou procvičte ventil plovákem a pákou. S určitou pravděpodobností to začne fungovat.

hodnocení

0x

taky zkuste pohnout s tím modrým plovákem,tou tyčinou vlevo,posouváním nahoru a dolu regulujete výšku vody,taky se dá vyčistit těsnění pod ventilem,tím že oběma rukama uchop ten bílej válec,pootočením do leva se uvolní,vytáhneš ven, to těsnění dole v nádobě i na válci, otři do sucha,a dej ho zpět,pootoč do prava

hodnocení

0x

Vážení rádci, přčtěte si důkladně otázku.

"...stále se napouští voda do nádrže ( za cca 3 hodiny je nádrž plná), i když je vypnutý přívod vody..."

Takže plovákovým ventylem to asi nebude.

Takže buď opravit (což je nerentabilní a nikdo to už asi nedělá) nebo vyměnit "roháček" (kohoutek před hadičkou). Dnešní roháčky jsou čínský šunt, který dlouho nefunguje. Zvlášť, když se aspoň jednou do roka cvičně neuzavře (neznám snad nikoho, kdo by to dělal ;)).

doplněno 14.03.22 09:31:

...tak jsem taky nečetl pozorně *hi*, paní nezavírá roháček u WC, ale netěsní jí hlavní kohout. Oprava bude tedy značně náročnější, ale jinak to vyjde nastejno.

maartinka
hodnocení

Přesně tak :)..Před spaním vypuštěná nádrž, vypnutý kohoutek před hadičkou a vypnutý i hlavní přívod vody do bytu a ráno stejně plná nádrž:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]