Nejste přihlášen/a.
Jakého dodavatele/tarif si mám zvolit v neobývaném bytě? Roční spotřeba je tam absolutně minimální, tj. jenom svícení v okamžiku, když tam přijdu na kontrolu. Tudíž i max. příkon je rovněž minimální. Nechce se mi ale elektřinu odhlašovat a pak následně řešit revize (těžko by současná elektroinstalace prošla). Zároveň nemohu byt pronajímat (družstvo to nedovolí), ale ani ho nechci prodávat, jelikož v něm za pár let budu bydlet...
Dobrý den!
Pokud nechce tazatelka riskovat problémy a poplatky spojené se zrušením a později znovuzapojením odběrného místa s minimálním odběrem se jeví jako vhodný násl. postup.
V každém případě přejít k dodavateli s nulovým měsíčním poplatkem za odběrné místo v ceně dodávky. To splňuje např. dodavatel Fonergy. Má u smlouvy Premium /doklady elektronicky a poplatky převodem/ nulové měsíční poplatky za odběrné místo. Pro srovnání - ČEZ má u nových smluv tento poplatek 107,- Kč měsíčně.
V případě "jednotarifového" připojení / bez ohřevu vody, topení at.d./ zvolit distribuční sazbu D01d.
V ceně za distribuci pak bude měsíčně platit 5,-Kč za činnost OTE a v platu za příkon 25,-Kč u jednofázového připojení, nebo 41, ev. 51,-, nebo 64,- Kč podle velikosti jističe u třífázového připojení.
V případě "dvoutarifového" připojení pak zvolit sazbu Víkend D61d, která je výhodnější než ostatni dvoutarifové sazby.
Bude platit měsíčně 5,- Kč za OTE a 41,-Kč za příkon u jednofáz. připojení nebo 67,- nebo 82,-kč u trojfázováho připojení.
Pokud se obejdete v bytě bez elektřiny, nechte demontovat elměr a nejpozději do čtyř let můžete požádat znovu o připojení; je to bez nějakých dalších problémů, jako revize apod. Po čtyřech letech už ale budete muset žádat vše jako nový odběratel se vším všudy...tak je to u ČEZ ale myslím, že to platí i u EON a PRE...
To se mýlíte. To dočasné "beztrestné" odpojení není na 4 roky, ale pouze na 1 rok.
A navíc mi montér při demontáži elektroměru řekl, že to není tak úplně přesné (jak mi říkali v ČEZu o opětovném připojení do 1 roku). Pokud se jim (v tomto případě zase montérovi) nebude něco na místě zdát OK, budete muset mít stejně revizi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.