Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém. Pračka během odstřeďování chodí po koupelně.
Nožičky jsem upevnil a vodováhou zkontroloval zda je pračka rovně. (máme křivou podlahu =D )
Přesto pračka během odstřeďování "chodí po koupelně"
Už to řeším i s opravářem, protože se hýbe buben. Takže to vypadá na špatné ložiško,
ale přesto bych potřeboval něco co pračku zafixuje, aby až bude opravená byla pevně zafixovaná a nehýbala se.
Můžete mi něco doporučit, čím to mám podepřít.
Zkoušel jsem obyčejný karton dát pod nožičky, ale moc to nepomohlo.
Za rady předem děkuji.
Lukáš
Mám něco takového : Gumové antivibrač/...
a pomáhá to. Jen jsem to koupil levněji někde na asijském shopu.
Tlumiče jste měnil? Pokud NE, některá pračka v takovém případě "chodí"...Stejně jak u nás... Pak koupit nové a vyměnit...a přitom i vyměnit ložiska... Objednával jsem na ELEKTRA-DVORAK.CZ , Objednávka č. 143976 byla odeslána...A typ pračky?
Kupoval jsem tyto tlumící podložky TLUMÍCÍ NOHY PRO PRAČKY 4ks 902 97 92-28/1
Jsou to tyto...kupoval jsem na shop.elektrolux.cz, nyní už tam nejsou, bude novější typ...
Nakonec jsem našel novější typ podložek
Jo ještě mě tak napadlo. nemáte náhodou novou pračku a nezapomněli jste před uvedením do provozu odstranit aretační šrouby, které fixují buben proti pohybu při transportu? Já vím, že je to blbá otázka asi stejně jako zeptat se blondýny, jestli má v autě benzín, když jí to nejede...
No já nevím, ale "tatramatky ródeo" je zapříčiněno tím, že je nevyvážený buben při odstřeďování. Buben se hýbat má, je uložen na tlumičích. Kdyby byl napevno, tak pračka rovnou vyskočí oknem. Vyvažovací program má zajistit, že se prádlo před samotným odstřeďováním rovnoměrně rozloží po obvodu bubnu. Pračka to dělá tak, a můžete to i pozorovat, že před odstřeďováním vyvažuje, dokud to podle čidel není správně. Roztočí se, když je to špatně, zastaví a tak pořád dokola, až je to dobře. Nějaké podložky jsou proto úplně k ničemu.
Já mám patnáct let starou LG, divím se, že ještě jede, až na výměnu řemenu. Ta se nehne, kolikrát se na ni dá na hranu postavit mince.
Takže nechci být chytrý, ale pokud jsou tlumiče a uložení v pořádku, ať se servisák zaměří na vyvažovací program.
Je možné, že to má pračka za sebou. Jestli se jedná o větší opravu, pak zaplatíte cestu servismanovi, ten ji odveze do dílny, načítá si demontáž a montáž a materiál a cesty a diagnostiku a datum narození. A vy budete mít stále starou, přesluhující pračku. Nebylo by moudřejší využít něterých ze slev a objednat na splátky? Teď je slev spousty. jedno odpoledne na pc a najdete to, co peněženku úplně nezruinuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.