Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvrtání zámku - jak se to dělá?

Od: marekpavlik odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

stratil jsem klíče od garáže a potřeboval bych se dostat dovnitř. Zkoušel jsem snad všechno...vylomit fabku (obyčejnou), ale asi na to nemám dobrou techniku :) Tak jsem si přivezl vrtačku (+6mm vrták) a fabku vyvrtal (asi 4 cm...do půlky fabky) ale nevím co dál? Jak mám dveře otevřít? Fabka je dost poničená a normálně s ní otočit už asi nepůjde. Chtěl bych se zeptat, jestli nejde nějak otočit (pomocí šroubováku) plastovým kroužkem uprostřed fabky. Popřípadě jakým stylem.

Děkuji za jakoukoli radu

Marek Pavlík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když to jen trochu jde, tak sundám štítek a fabku velkým hasákem ulomím, když to nejde tak fabku odvrtat jak je již zde na obrázku namalováno, stačí jen k tomu závitu, pak jde vyklepnout na druhou stranu, na otevření mám v kufru jednostranou fabku a tou odemknu.

ar*
hodnocení

0x

jak je znázorněno vyvrtat cca 8mm

Odvrtání zámku - jak se to dělá?

marekpavlik
hodnocení

Děkuji za radu, ale ještě než jsem začal vrtat, našel jsem si na internetu návod (zřejmě od kutila amatéra :) ) že se má díra vyvrtat v místě kam se strká klíč. Což je zřejmě hloupost...jak jsem pochopil z vašich příspěvků :(

Nešlo by díru co už tam mám (v místě kde jse prohlubeň na klíč) a pomocí šroubováku nějak kroužkem otočit? Bez vyvrtání a vylomení fabky ven?

standam*

fabku pokud se ti podari chytnout sikovkama lehce ulomis Praskne v miste kam prijde sroubek. Vyndas ulomenou cast a sroubovakem po otocis viz. obrazek (ten sedy camrdlik, je tamdrazka)

Jinak muzes samozrejmne fabku odvrtat v miste klice(prumer vrtaku dle valecku kam prijde klic), tak jak jsi zacal az po ten sedy camprdlik a sroubovakem odemces.

Musel jsem to delat bohuzel uz vice krat. Do garaze jsem se dostal za 1min. a k nam do baraku zlodej take (vylomil fabku)

hodnocení

0x

Když vyvrtáš díru podle obrázku ar, odvrtáš vlastně pružinky, které tlačí stavítka - válečky proti otočné části vložky. Když se netrefíš, mohou zbytky pružin nebo špony zablokovat válečky a stejně neotočíš vložkou. Já většinou vložku lámu a pokud to není možné, odvrtám otočnou část na klíč velkým vrtákem, potom už je poměrně lehké otočit střední ( na obrázku černou) částí a odemknout pomocí šroubováku...
pokud jsi tvoji díru do části pro klíč vrtal na spodním okraji otočné části, je možné, že jsi zlikvidoval stavítka - válečky a půjde otočit šroubovákem a odemknout. Musíš to zkoušet.

A dej vědět, jak to dopadlo a co jsi použil, ať se poučí i ostatní...

hodnocení

0x

K odlomení fabky je třeba, aby bylo za co ji chytit. Takhle jsem vylamoval fabku hasákem , když čouhal dostatečný kus fabky ven z čela štítu; její nejslabší místo je v tom přemostění pod tou "černou částí". Když praskne, tak ji vyndám a místo ní strčím jinou, e které mám klíč a tím otočím. (Musím ji tam ovšem zastrčit pootoenou, aby vlezla dovnitř, a musím nějak odstranit i ten šroub, ktrým bula staríá vložka upevněna. )

Jeden známý tu vložku vyrážel přímým úderem.

Otázka ovšem je, jestli se to poničení vyplatí a není lepší zavolat zámečníka.

standam*

proc pracne zevnitr likvidovat sroub pak strkat jinou fabku, kdyz rovnou starou (ulomenou) muzes odemcit sroubovakem.

To je pravda. Já si vlastně už přesně nepamatuju, jak jsem to tenkrát provedl. asi takhle. Ale tu novou fabku pak budu potřebovat na zavření. Asi jsem si ty dvě věci propojil.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Než začnete příště odvrtávat, zkuste tohle. (Myslím, že už to tu někde jednou bylo.)

lockpicking.ic.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak odvrtat fabku
Otázky na téma jak vyvrtat fabku
Otázky na téma odvrtání zámku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]