Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na perlinku

Od: fandaaa
Dobry den, je vhodne lepidlo den braven lepidlo na obklady quartz klasic C1 vhodny na ytong pod perlinku na vnitrni omitky? Firma navozila tento material a prijde me ze je to to nejlevnejsi na trhnu tak zda je to vhodny material? Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V podstatě je vhodné i když není určeno přímo na použití na stěrku s perlinkou určeno-je určeno na lepení obkladů .

fandaaa
hodnocení

3x

ještě doplním otazku, na ytong mají připravenou Univerzální penetrace PRIMALEX, což mě přijde spíš jako penetrace před malováním, než napenetrování ytongu před lepidlem. Je to v pohodě? Díky

Proč vše penetrovat? Je k tomu jen jeden jediný důvod. Aby to vše bylo dražší.
jabraka*

Pamatujte.Penetrace zajistí zpevnění podkladu,tedy v podstatě špatné stěny,omítky.To jste stavěli stěnu tak nemožně,že je nepevná?Kromě toho nános lepidla vytvoří dokonalé spojení,takže penetraci dáte proto aby stavba byla dražší.

JABRAKA

hodnocení

3x

Ja som si s týmto lepidlom opravil celý dom postupne,takže niektoré steny mám aj 7-ročné a nevyskytol sa mi nikde problém. Penetráciu som nikde nepoužil,pokiaľ to šlo na nové kvádre,len navlhčil trochu rozprašovačom vodou.

ingjirimares*
hodnocení

3x

Už jsem to také zkoušel, ale je to jiné. Je znát, že to je pro jiné účely. Dělá se s tím trochu jinak. Neobsahuje potřebné plnivo . Z toho důvodu to chce více vrstev. Doporučuji originální stěrkovací tmel pro tyto )účely. Lepidlo snad jen na podklad, ale přes síť dávat stěrkovací tmel stoprocentně.

joudic*
hodnocení

2x
penetrace leda ytong stuk, a to jen proto, aby z toho ytong hned nevzal vsechnu vodu, pak by se to mohlo loupat.. a za me je uplne zbytecna i perlinka pokud to je ytong 7cm+ a nebude namahan v nejake drevene konstrukci

hodnocení

0x

Ano, klidně i bez penetrace.

Jako bývalý prodejce stavebních materiálů, bych Vám doporučil dvě vrstvy penetrace, aby se více prodala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]