Dum je vysoký po okap ca. 8 m (kolmá výška). Jak velký zebrik bych si mel koupit, abych se z něj dostal i na okap? Pod jakým úhlem ma být zebrik opren?
Žádný žebřík nekupujte, použijte mobilní plošinu z půjčovny. Zapřáhnete za auto, dovezete a řídíte si to sám. Plošina je úzká a hlavně máte volné ruce.
Už jste zkoušel něco dělat v 8 metrech nad zemí na žebříku? Sotva tam s nějakým nářadím vylezete, natož se tam udržet a nemáte ani možnost si tam něco odkládat!
Přesně tak - pokud půjdete kupovat trochu lepší žebřík, tak cca 12 šprušlí, a i tak je to trochu na Darwinovu cenu, tak za něj dáte 10 tis Kč. Já v těch 8 m kdysi jen čistil okap od listí a jak zde již někdo řekl- je to v leším případě o trencle, v horším o zdraví v nejhorším radši nemyslet. Nedávno jsem prořezával ořech a opravoval střechu , objednal jsem plošinu...mám ten dojem, že jsem platil něco kolem 3.000 Kč a krásná , pohodlná, rychlá a bezpečná práce. Pokud budete mít vše precizně připravené, tak to půjde velice rychle a i to je argument. Ale hlavně ta bezpečnost.
Zavolat na technické služby zda mají a pujčují. Minulý tyden jsem měl pujčené auto s plošinou a obsluhou, 1000kč/hod, výška do 12m...Potřeboval jsem do 8 a tam manuálně pracovat a to bych se na žebříku posral.
To záleží, jak vysoko vyskočíte. No ale bez legrace, je tohle ještě na žebřík?
asd1
Dá se, nesmíš trpět závratí a klepat se jak ratlík Jištění shora velmi vhodné...
tm
Takže navrhujete co? Byt privazany na lane někde nahoře (nejspíš na druhé straně domu- takto jsme to řešili pri natírání střechy) asi nemá smysl, protože lano se bude otirat o okraj střechy a jak tam vložím nový žlab... takže firmu a ať si poradí?
Já mám okap cca v 6 m, k žebříku ještě udělané cca 2m šikmé zasouvací do náškapů stabilizační podpěry a výš už bych tedy lézt nechtěl. Jedině přivázané i nahoře, ale protahovat to při každém posunutí pod taškama.. Navíc už tak se to při mých 100 kg pěkně kroutí. Jo, v těch 10 m bych to fakt nechal někoho udělat, jako že jinak si vše dělám sám.
Minimálně 10 metrů (odhad), ale spíš víc (jestli něco takového vůbec existuje). Já bych na to teda ale nelezl ani omylem. Na chatě lezu občas na 6 m a chce to fakt dobré nervy a hlavně se nerozhlížet .
Sklon běžného žebříku má být takový, že když si stoupnete k patě žebříku, dosáhnete na příčku ve výši ramene. Tak nás to aspoň učili při bezpečnostním školení.
tm
Problém je, ze ještě nemám ten žebřík, tak jak to zkusit?))
asd1
V odkazu na Alve je nákres i se svislou výškou...
Někde si ho půjč a vyzkoušej, není to pro každého.. Jištění shora lanem.
Možností jak dělat na okapu je víc, žebřík nic moc ten je spíš na čištění.. Nejlíp lešení, pak to jde i shora ze střechy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.